Cea mai bună rețetă de Pască cu brânză și ciocolată


517
loading...

Nu există sărbători Pascale fără bine cunoscuta Pască cu brânză și ciocolată. Orice gospodină ar trebui să facă minimum două feluri de pască. Primul fel ar fi, bineînțeles, cel clasic, și anume pasca cu brânză și stafide, iar a doua rețetă este celebra pască cu ciocolată.

Pasca

Noi am făcut cercetări minuțioase și am descoperit rețeta pentru cea mai bună pască din lume cu brânză și ciocolată. În continuare, vă vom prezenta ce trebuie să faceți pentru a obține, garantat, acest desert minunat.

Cea mai bună pască cu ciocolată

Această Pască cu brânză și ciocolată este extrem de ușor de pregătit și va fi potrivită pentru sărbătorile care urmează. Cu siguranță va fi adorată de copii, dar nici cei mari nu vor rezista tentației.

Pentru a fi sigură că totul îți va ieși perfect, trebuie să ții cont de absolut toate ingredientele, toți pașii și toate sfaturile de mai jos.

Pentru început, avem nevoie de:

– 350 grame de făină

– 20 grame de drojdie

– 150 mililitri de lapte

– 100 mililitri de apă

– 70 grame de zahăr granulat

– 1 ou

– 35 grame de unt moale

– 1 pliculeț de zahăr vanilat

– 30 grame de cacao

– 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutura de brânză mai avem nevoie de:

– 250 grame de brânză de vaci

– 1 ou

– 4 linguri de zahăr granulat

– 1 lingură cu griș

– 1 lingură cu făină

– 50 grame de bobițe de ciocolată

– 1 pliculeț de zahăr vanilat

– 1 linguriță de griș pentru pudrat foaia de aluat inferioară

Citește și:  Carne de pui in sos cu sirop de rodie

– 1 albuș

– 10 grame de bobițe de ciocolată

Cum o preparăm?

Celebra pască cu ciocolată este extrem ușor de preparat, dar, dacă nu ținem cont de toate sfaturile, este posibil să nu ne iasă perfect. Din acest motiv, aveți mare grijă la pașii următori și urmați-i cu sfințenie.

– Pentru a obține această pască, în primul rând trebuie să amestecăm făina cu cacaua și să le punem într-un vas încăpător.

– Apoi, amestecăm ușor laptele cu apa și le încălzim puțin, la foc mic.

– După ce am respectat, cu atenție, pașii anteriori, frecăm drojdia cu o linguriță de zahăr, iar apoi o amestecăm cu laptele și o adăugam în centrul făinii.

– Mai apoi, frământăm puțin, după care adăugăm oul bătut ușor, zahărul granulat, zahărul vanilat și un praf de sare.

– Următorul pas constă în frământarea atentă, până în momentul în care aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

– În continuare, acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați compoziția la dospit timp de o oră, într-un loc călduț.

– După ce a trecut timpul acordat dospirii, respectiv o oră, împăturiți aluatul în două bucăți, întindeți una dintre bucăți pe planul de lucru presărat cu făină într-o foaie de aproximativ un centimetru grosime.

– Tava trebuie unsă cu unt și tapetată cu făină, iar apoi trebuie pusă foaia de aluat în tavă.

– Cealaltă bucată de aluat, cea care ne-a rămas, o păstrăm presărată cu făină și o întindem. Acest lucru trebuie făcut exact înainte de a băga pasca la cuptor.

– În continuare, acoperim tava și o lăsăm timp de 30 de minute într-un loc ferit de curenții de aer.

Citește și:  Carne de pui in sos cu sirop de rodie

Pentru umplutură, trebuie să urmăm următorii pași.

– Brânza trebuie amestecată cu oul, iar apoi adăugăm și zahărul, zahărul vanilat, grișul, făina, iar la sfârșit punem și bobițele de ciocolată.

Pasca trebuie umplută, neapărat, fix înainte de a fi băgată în cuptor!

După trecerea a 30 de minute, pudrăm foaia inferioară cu o lingură de griș și umplem pasca, ungem și marginile cu un albuș bătut foarte ușor, iar apoi presărăm bobițele de ciocolată pe deasupra și băgăm totul la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Pasca cu ciocolată și brânză trebuie lăsată să se răcească puțin, în tavă, iar apoi o scoatem din aceasta și o lăsăm să se răcească de tot…

Pasca este gata și abia așteaptă să fie savurată de toți membrii familiei! Aceasta nu trebuie să lipsească, sub nicio formă, de pe masa nimănui. Pe lângă rețeta clasică de pască cu brânză, trebuie încercată și aceasta. După ce o veți gusta, cu siguranță nu va mai lipsi niciodată de pe masă, în pragul sărbătorilor Pascale.

loading...