Chifle cu parmezan si mirodenii este o reteta foarte simpla pe care o puteti folosi pentru a inlocui painea clasica in meniul de Pasti.
Chiflele cu parmezan si ierburi aromatice arata deosebit, iar gustul lor este spectaculos. Va prezentam o reteta pentru 8 bucati.
Ingrediente pentru chifle cu parmezan si mirodenii:
- 300 g aluat de paine frantuzeasca
- ½ ceasca parmezan dat prin razatoare
- 1 lingurita amestec de mirodenii (de exemplu marar, oregano, tarhon)
- 2 linguri de unt topit
- 1 albus de ou, batut
- sare fina
Mod de preparare pentru chifle cu parmezan si mirodenii:
Incingeti cuptorul la 180˚C. Asezati hartie pentru gatit intr-o tigaie rotunda, apoi puneti aluatul. Separat, intr-un bol mediu, amestecati mirodeniile uscate, parmezanul, si agitati. Taiati aluatul in 8 forme de chifle, si aplicati cu o pensula albusul de ou si treceti chiflele prin amestecul de parmezan si mirodenii. Asezati chiflele la cuptor si prajiti-le la 180˚C, timp de aproximativ 35 minute, pana cand devin aurii. Apoi, soateti-le de la cuptor si ungeti-le cu unt. Presarati sare dupa gust. Lasati-le sa se raceasca timp de 5 minute.
Pofta buna!