Chifle cu parmezan si mirodenii

Share

Chifle cu parmezan si mirodenii este o reteta foarte simpla pe care o puteti folosi pentru a inlocui painea clasica in meniul de Pasti.

Chifle cu parmezan si mirodenii

Chiflele cu parmezan si ierburi aromatice arata deosebit, iar gustul lor este spectaculos. Va prezentam o reteta pentru 8 bucati.

Ingrediente pentru chifle cu parmezan si mirodenii:

  • 300 g aluat de paine frantuzeasca
  • ½ ceasca parmezan dat prin razatoare
  • 1 lingurita amestec de mirodenii (de exemplu marar, oregano, tarhon)
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 albus de ou, batut
  • sare fina

Mod de preparare pentru chifle cu parmezan si mirodenii:

Incingeti cuptorul la 180˚C. Asezati hartie pentru gatit intr-o tigaie rotunda, apoi puneti aluatul. Separat, intr-un bol mediu, amestecati mirodeniile uscate, parmezanul, si agitati. Taiati aluatul in 8 forme de chifle, si aplicati cu o pensula albusul de ou si treceti chiflele prin amestecul de parmezan si mirodenii. Asezati chiflele la cuptor si prajiti-le la 180˚C, timp de aproximativ 35 minute, pana cand devin aurii. Apoi, soateti-le de la cuptor si ungeti-le cu unt. Presarati sare dupa gust. Lasati-le sa se raceasca timp de 5 minute.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news