Home RETETERetete de mancareRetete cu miel Drob de miel – rețetă tradițională

Drob de miel – rețetă tradițională

autor Elena Yvette
493 vizualizari

Drobul de miel este nelipsit dintre bucatele tradiţionale de la masa de Paşti, alături de ouăle roşii şi cozonacul pufos cu nucă. Multe gospodine prepară drobul din măruntaiele de porc sau de pasăre. Eu vă propun un altfel de drob preparat din miel.

Gata în: 1h 15 min

Ingrediente pentru drob de miel

– măruntaie de miel (inimă, ficat, rinichi)

– 7 ouă

– 1 ceaşcă de lapte

– 1-2 linguri de smântână

– 2 legături de ceapă verde

– 1 legătură mărar

– 1 legătură de pătrunjel

– sare

– piper

Mod de preparare

  1. Curăţaţi şi spălaţi bine măruntaiele şi apoi lăsaţi-le la apă câteva minute.
  2. Pregătiţi o oală cu apă şi sare unde veţi pune măruntaiele la foc şi daţi-le la fiert.
  3. Într-o oală puneţi la fiert trei ouă.
  4. Cât timp se fierb măruntaiele şi ouăle puteţi spăla verdeaţa.
  5. După ce s-au fiert măruntaiele, scoateţi-le din apă şi lăsaţi-le la rece. Când s-au răcit, le treceţi prin maşina de tocat împreună cu verdeaţa.
  6. Separaţi alte trei ouă: gălbenuşurile le amestecaţi cu smântâna, verdeaţa şi măruntaiele. Amestecaţi bine toate ingredientele.
  7. Albuşurile le bateţi spumă şi le incorporaţi treptat în compoziţie.
  8. Condimentaţi după gust cu sare şi piper.
  9. Ouăle fierte le curăţaţi de coajă.
  10. Pregătiţi o tavă ca cea de chec şi tapetaţi-o cu ulei şi făină sau hârtie de copt.
  11. Puneţi jumătate din compoziţie apoi aşezaţi cele trei ouă de-a lungul tăvii şi acoperiţi iar cu restul de compoziţie rămasă.
  12. Pe deasupra drobului turnaţi un ou bătut bine şi daţi la cuptor.
  13. Lăsaţi la cuptor timp de 45 de minute. Când este gata, scoateți-l din cuptor, iar din tavă doar când se răceşte…

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies