Home RETETERetete de mancareRetete cu miel Friptura de miel condimentata

Friptura de miel condimentata

autor Elena Yvette
350 vizualizari

Friptura de miel condimentata reprezinta o alegere savuroasa pentru masa festiva de Paste.

Friptura de miel condimentata poate parea greu de preparat insa in realitate este destul de simplu de pregatit. Iata o reteta delicioasa pentru doua portii:

Ingrediente pentru friptura de miel condimentata:

  • 4 cotlete de miel
  • o vanata fiarta
  • 250 g linte
  • 75 g varza kale
  • 125 g rosii obisnuite
  • 75 g rosii cherry
  • 75 g masline negre
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de oregano uscat
  • o lingurita de pulbere de paprika
  • 3 fire proaspete de cimbru
  • o mana de frunze proaspete de menta
  • coaja de lamaie
  • sucul natural de la o lamaie
  • 1+ ½ lingurita ulei de masline

Mod de preparare pentru friptura de miel condimentata:

  • Inlaturati grasimea de pe cotlete, zdrobiti cateii de usturoi, taiati vanata in mai multe felii.
  • Taiati pe jumatate toate rosiile.
  • Scoateti samburii din masline.
  • Incingeti cuptorul la 200°C. Asezati cotletele de miel in tava si turnati peste ele jumatate de lingurita de ulei, sucul de lamaie, usturoiul, oregano si pulberea de paprika.
  • Dati cotletele prin continut ca sa se imbibe si lasati pentru zece minute deoparte.
  • Intr-o tigaie mare, asezati feliile de vanata, maslinele, rosiile, cimbrul.
  • Picurati o lingurita de ulei deasupra, apoi puneti la copt pentru 30 de minute combinatia cu vanata.
  • Intoarceti bucatile la jumatatea timpului de gatire, iar cu cinci minute inainte sa scoateti tava din cuptor, adaugati lintea.
  • Pregatiti apoi grill-ul la foc mediu si prajiti cotletele timp de patru-cinci minute pe fiecare parte.
  • Apoi, folositi o tigaie adanca cu apa la fiert, adaugati bucatile de kale sa se inmoaie timp de trei-patru minute.
  • Aranjati toate preparatele pe doua farfurii si asezonati-le cu coaja de lamaie si frunze de menta…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies