Friptura de miel condimentata reprezinta o alegere savuroasa pentru masa festiva de Paste.
Friptura de miel condimentata poate parea greu de preparat insa in realitate este destul de simplu de pregatit. Iata o reteta delicioasa pentru doua portii:
Ingrediente pentru friptura de miel condimentata:
- 4 cotlete de miel
- o vanata fiarta
- 250 g linte
- 75 g varza kale
- 125 g rosii obisnuite
- 75 g rosii cherry
- 75 g masline negre
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de oregano uscat
- o lingurita de pulbere de paprika
- 3 fire proaspete de cimbru
- o mana de frunze proaspete de menta
- coaja de lamaie
- sucul natural de la o lamaie
- 1+ ½ lingurita ulei de masline
Mod de preparare pentru friptura de miel condimentata:
- Inlaturati grasimea de pe cotlete, zdrobiti cateii de usturoi, taiati vanata in mai multe felii.
- Taiati pe jumatate toate rosiile.
- Scoateti samburii din masline.
- Incingeti cuptorul la 200°C. Asezati cotletele de miel in tava si turnati peste ele jumatate de lingurita de ulei, sucul de lamaie, usturoiul, oregano si pulberea de paprika.
- Dati cotletele prin continut ca sa se imbibe si lasati pentru zece minute deoparte.
- Intr-o tigaie mare, asezati feliile de vanata, maslinele, rosiile, cimbrul.
- Picurati o lingurita de ulei deasupra, apoi puneti la copt pentru 30 de minute combinatia cu vanata.
- Intoarceti bucatile la jumatatea timpului de gatire, iar cu cinci minute inainte sa scoateti tava din cuptor, adaugati lintea.
- Pregatiti apoi grill-ul la foc mediu si prajiti cotletele timp de patru-cinci minute pe fiecare parte.
- Apoi, folositi o tigaie adanca cu apa la fiert, adaugati bucatile de kale sa se inmoaie timp de trei-patru minute.
- Aranjati toate preparatele pe doua farfurii si asezonati-le cu coaja de lamaie si frunze de menta…
Pofta buna!