Friptura de miel condimentata

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/03/Friptura-de-miel-condimentat-cu-legume.jpg

Friptura de miel condimentata reprezinta o alegere savuroasa pentru masa festiva de Paste.

Friptura de miel condimentata poate parea greu de preparat insa in realitate este destul de simplu de pregatit. Iata o reteta delicioasa pentru doua portii:

Ingrediente pentru friptura de miel condimentata:

  • 4 cotlete de miel
  • o vanata fiarta
  • 250 g linte
  • 75 g varza kale
  • 125 g rosii obisnuite
  • 75 g rosii cherry
  • 75 g masline negre
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de oregano uscat
  • o lingurita de pulbere de paprika
  • 3 fire proaspete de cimbru
  • o mana de frunze proaspete de menta
  • coaja de lamaie
  • sucul natural de la o lamaie
  • 1+ ½ lingurita ulei de masline

Mod de preparare pentru friptura de miel condimentata:

  • Inlaturati grasimea de pe cotlete, zdrobiti cateii de usturoi, taiati vanata in mai multe felii.
  • Taiati pe jumatate toate rosiile.
  • Scoateti samburii din masline.
  • Incingeti cuptorul la 200°C , pe baza celor menționate de gordonramsay.com. Asezati cotletele de miel in tava si turnati peste ele jumatate de lingurita de ulei, sucul de lamaie, usturoiul, oregano si pulberea de paprika.
  • Dati cotletele prin continut ca sa se imbibe si lasati pentru zece minute deoparte.
  • Intr-o tigaie mare, asezati feliile de vanata, maslinele, rosiile, cimbrul.
  • Picurati o lingurita de ulei deasupra, apoi puneti la copt pentru 30 de minute combinatia cu vanata.
  • Intoarceti bucatile la jumatatea timpului de gatire, iar cu cinci minute inainte sa scoateti tava din cuptor, adaugati lintea.
  • Pregatiti apoi grill-ul la foc mediu si prajiti cotletele timp de patru-cinci minute pe fiecare parte.
  • Apoi, folositi o tigaie adanca cu apa la fiert, adaugati bucatile de kale sa se inmoaie timp de trei-patru minute.
  • Aranjati toate preparatele pe doua farfurii si asezonati-le cu coaja de lamaie si frunze de menta…

Pofta buna!

Citește și: Cozonac pufos moldovenesc cu nucă și cacao

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *