Home RETETERetete de sarbatoriRetete de Pasti Gogosi cu nuca de cocos si lime

Gogosi cu nuca de cocos si lime

autor Elena Yvette
220 vizualizari
loading...

Gogosi cu nuca de cocos si lime este o reteta ideala pentru un desert festiv, pe care o puteti prepara fara dificultate de sarbatori.

 Gogosi cu nuca de cocos si lime

Gogosile cu nuca de cocos si lime reprezinta alegerea perfecta daca doriti sa incercati o reteta deosebit de savuroasa. Va prezentam cum puteti prepara 12 bucati.

Ingrediente pentru gogosi cu nuca de cocos si lime:

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 1 ½ cani de faina
  • ½ ceasca unt
  • ¾ ceasca zahar granulat
  • 2 ¼ linguri de praf de copt
  • ¼ lingura de sare
  • ½ ceasca lapte de cocos
  • ½ ceasca nuca de cocos rasa, indulcita
  • ¼ lingura de esenta de vanilie
  • ¼ lingura esenta de migdale

Pentru glazura:

  • 1 ½  cesti zahar pudra
  • 2 cesti de nuca de cocos rasa, indulcita
  • 2 – 3 linguri de lapte de cocos
  • 1 lingura suc natural de lime
  • putina coaja de lime rasa

Mod de preparare pentru gogosi cu nuca de cocos si lime:

  • Incingeti cuptorul la 175˚C. Puneti untul intr-un bol si mixati-l pana cand devine cremos, adaugati zaharul si continuati sa folositi mixerul pana obtineti un continut pufos. Adaugati oul si amestecati pana se incorporeaza.
  • Intr-un alt bol combinati faina, praful de copt si sarea, apoi presarati nuca de cocos rasa.
  • Turnati intr-o cana gradata esenta de vanilie, pe cea de migdale si laptele de cocos, apoi puneti amestecul cu faina peste cel cu unt si combinati.
  • Dati aluatului forma de gogosi, dupa care le prajiti intr-o tigaie pentru 15-20 de minute, pana cand capata o nuanta aurie cu tenta maronie, apoi le asezati separat.
  • Preparati glazura: asezati intr-un bol zaharul pudra, sucul de lime si laptele de cocos si agitati.
  • Inmuiati pe rand gogosile in glazura, apoi in nuca de cocos si in putina coaja de lime…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies