Home RETETERetete de sarbatoriRetete de PastiRetete de pasca Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana

autor Elena Yvette
473 vizualizari

Pasca frageda cu smantana este un preparat traditional romanesc foarte gustos, care nu trebuie sa lipseasca din meniul pentru Sfintele Pasti.

 Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana se pregateste rapid si are un gust minunat, care va bucura intreaga familie la masa de sarbatori.

Ingrediente pentru pasca frageda cu smantana:

Pentru aluat:

  • ½ pahar cu smantana
  • 1 pahar de unt
  • 3 ½ pahare cu faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt stins cu otet
  • ½ pahar de zahar

Pentru umplutura:

  • 1 kg de smantana
  • malai (optional)
  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 250 g zahar
  • stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • alte arome dupa preferinta

Mod de preparare pentru pasca frageda cu smantana:

  • Preparati aluatul: amestecati intr-un bol faina, untul, zaharul, smantana, bicarbonatul de sodiu sau praful de copt stins cu otet.
  • Ungeti o tava rotunda cu ulei.
  • Tapetati cu aluatul fundul tavii raspective, precum si marginile acesteia.
  • Preparati umplutura: in cazul in care smantana este subtire, puneti-o la scurs intr-un tifon asezat pe un strat subtire de malai. Separati albusurile de galbenusuri, bateti intai albusurile sa devina spuma, apoi adaugati si galbenusurile, zaharul, faina, aromele, stafidele, coaja rasa de portocala.
  • Puneti umplutura peste aluat si lasati pasca la cuptor pana cand se formeaza o crusta aurie…

Pofta buna!

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies