Home Pui cu parmezan si Mozzarella

Pui cu parmezan si Mozzarella

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/03/Pui-cu-parmezan-si-mozzarella.jpg

Puiul cu parmezan si Mozzarella reprezinta o alegere adecvata pentru o masa obisnuita, dar si pentru ocazii, cand doriti sa diversificati meniul.

Pui cu parmezan si Mozzarella

Puiul cu parmezan si Mozzarella este un fel de mancare ce se poate servi, alaturi de o salata, de exemplu din spanac si telina, plus cateva feliute de paine trecute printr-un amestec facut din ulei de masline si mujdei, apoi prajite in tigaie langa pieptul de pui, pana capata o nuanta aurie.Ingrediente pentru pui cu parmezan si Mozzarella:

  • 2 bucati mari de piept de pui, taiate pe jumatate
  • ¼ cana de parmezan dat prin razatoare
  • 130 g felii de Mozzarella proaspata
  • 230 g paste
  • sos pentru paste
  • ulei de masline extravirgin
  • ½ lingura de busuioc uscat, maruntit
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pui cu parmezan si Mozzarella:

  • Aplicati uleiul pe carnea de pui cu o pensula, apoi presarati pe ambele parti sare si piper.
  • Puneti pe foc o tigaie mare pe foc la incins.Prajiti bucatile de pui pana cand capata o nuanta de auriu inchis, apoi lasati-le pe o farfurie.
  • Dati tigaia deoparte pentru un minut si reduceti flacara ca sa fie medie.Adaugati cu grija in tigaie sosul pentru paste, parmezanul si busuiocul uscat, apoi agitati ca sa se amestece toate.
  • Puneti puiul in combinatia cu sos, apoi cresteti intensitatea focului de la aragaz, acoperiti cu un capac si lasati cam zece minute ca sa se patrunda.
  • Fierbeti pastele „al dente” cu sare intr-o oala, apoi le scoateti deoparte.
  • Luati puiul de pe foc si adaugati deasupra Mozzarella…
  • Puneti puiul inapoi pe foc si prajiti pana cand Mozzarella se topeste bine si capata o nuanta de auriu inchis.

Pofta buna!

Citește și: Risotto cu pui si ciuperci

Abonează-te pe:Yve.ro news