Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale reprezinta o idee minunata pentru un mic dejun in stil frantuzesc, cu putine calorii.
Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale au in componenta si banane, iar deasupra se adauga topping de ciocolata.Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase-opt portii.Ingrediente pentru clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale:
- ½ ceasca fulgi de ovaz
- ½ ceasca faina de migdale
- 1 ceasca de lapte
- 4 banane proaspete
- 1 ou crud
- ½ lingura de esenta de vanilie
- 1 lingura de zahar brun
- 1 praf de sare
- 3 lingurite de faina de grau
- 2 lingurite de ciocolata topita, de orice fel
- Optional: mai puteti adauga fructe de padure, cirese, capsune, branza sau iaurt.
Mod de preparare pentru clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale:
- Feliati bananele.
- Treceti printr-un robot de bucatarie fulgii de ovaz si faina de migdale pentru 30 de secunde, sa se formeze amestecul, pe care il puneti intr-un bol mare.
- In acel bol, adaugati apoi laptele, oul, esenta de vanilie, zaharul brun si sarea.Bateti compozitia pentru 20 secunde, sa se incorporeze si sa devina fina.
- Incingeti o tigaie non-lipicioasa la foc mic.
- Turnati ¼ ceasca din compozitie in tigaie si invartiti cu miscari usoare, incat sa se intinda pe toata suprafata intr-un strat subtire si asteptati cateva secunde sa se coaca.Dupa aceea, cu o spatula, intoarceti usor clatita pe partea cealalta, apoi o dati deoparte. Repetati procedeul si pentru urmatoarele clatite.
- Umpleti clatitele cu felii de banana si daca doriti, cu inca ceva optional.
- Stropiti cu ciocolata topita pe deasupra.
- Clatitele se pot servi calde sau reci…
Pofta buna!
Citește și: Clatite cu branza si stafide