Home Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

autor Elena Yvette
1,6K views 2 minute timp de citit

Dulceata acrisoara de coacaze rosii sau pomusoare, cum mai sunt cunoscute, se conserva fara samburi si reprezinta un desert minunat, nelipsit din camara gospodinelor desavarsite.

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii se prepara in lunile iunie si iulie, deoarece acesta este sezonul in care se coc aceste fructe de padure foarte sanatoase. Aceasta dulceata se poate servi simpla ori impreuna cu clatite, prajituri sau ca ornare pentru alte preparate dulci.

Ingrediente pentru dulceata acrisoara de coacaze rosii:

  • 1 farfurie adanca plina cu coacaze rosii, proaspete
  • 1 kg de zahar
  • 4 pahare de apa
  • vanilie

Mod de preparare pentru dulceata acrisoara de coacaze rosii:

  • Spalati bine coacazele si eliminati-le coditele.
  • Zdrobiti coacazele crude prin sita, apoi puneti cojile cu samburi intr-un vas cu apa. Samburii se vor lasa la fund pentru a fi inlaturati, iar cojile din apa se amesteca impreuna cu pulpele coacazelor.
  • Preparati siropul de zahar: dizolvati zaharul in apa fierbinte, intr-o cratita si asezati-o la foc iute. Din cand in cand, trageti de pe foc cratita si puneti o picatura intr-o cescuta cu apa – cand se aduna la fundul cestii si se poate lua intre degete ca o broboana, inseamna ca s-a legat siropul si trebuie sa il dati deoparte. Inlaturati straturile de sirop zaharisit de pe marginea cratitei.
  • Adaugati coacazele si vanilia in siropul bine legat, iar dupa 15 minute le puneti la fiert la foc potrivit. Dulceata este gata atunci cand devine suficient de ingrosata, dar nu intr-atat incat siropul sa se faca bob cand il picurati.
  • Turnati dulceata intr-un vas pe care il acoperiti cu un servet stors si umed. Cateva ore mai tarziu, dupa ce s-a racit dulceata, o rasturnati in borcane si fixati bine capacele…

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed