HomeRETETEDulceata Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre (agude)

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/07/Dulceata-de-dude-negre-agude-e1437397896661.jpg

Dulceata de dude negre sau agude, cum li se mai spune in popor, este o reteta absolut delicioasa, pe care o puteti prepara usor.

Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre este asemanatoare cu un gem, deoarece fructele nu raman neaparat intregi, asadar are o textura fina, dar iese putin mai siropoasa.

Ingrediente pentru dulceata de dude negre:

  • 500 g dude negre
  • 250 g zahar granulat
  • zeama de la 1/2 lamaie proaspat stoarsa

Mod de preparare pentru dulceata de dude negre:

  • Folositi niste manusi chirurgicale, deoarece dudele pateaza foarte mult degetele. Alegeti dude negre sanatoase, care sunt coapte bine, dar nu prea moi, le spalati bine si le eliminati coditele.
  • Asezati zaharul, zeama de lamaie si dudele intr-o oala, apoi fierbeti-le la foc mic, avand grija sa amestecati frecvent, pana cand siropul incepe sa scada si sa se lege.
  • Dupa ce a scazut siropul, turnati amestecul intr-un blender, il mixati, il asezati inapoi in oala si il mai dati inca o data in clocot. In cazul in care doriti ca dulceata sa iasa mai siropoasa, nu lasati sa scada siropul prea mult si lasati intregi dudele, nu le mai treceti prin blender.
  • Intre timp, sterilizati borcanele: le fierbeti goale in apa timp de 10 minute, apoi le uscati.
  • Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate, infiletand bine capacele.
  • Asezati borcanele cu capacul in jos si le acoperiti cu un servet textil gros, timp de 20 – 30 de minute; apoi le intoarceti in pozitie normala, dar lasandu-le acoperite pana in ziua urmatoare, ca sa se raceasca.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed