Gemul de mure traditional este o reteta care se prepara usor, potrivind gramajul zaharului in functie de cantitatea de mure.
Gemul de mure traditional este un deliciu cu care va puteti delecta oricand aveti pofta de ceva gustos. Merge foarte bine ca umplutura pentru diverse prajituri, gogosi, clatite sau alte asemenea deserturi menționează bbcgoodfood.com.
Ingrediente pentru gem de mure traditional:
- 1 kg mure coapte, proaspete
- 600 g zahar granulat
Mod de preparare pentru gem de mure traditional:
- Alegeti mure coapte, sanatoase pe care le spalati bine, ca sa eliminati impuritatile, le curatati de codite si le asezati intr-o oala.
- Peste ele adaugat un strat de zahar si alternati in continuare un strat de mure si unul de zahar.
- Puneti oala sa stea la un loc umbros si racoros pana in ziua urmatoare, cand asezati pe aragaz si fierbeti continutul timp de 20 de minute, la foc potrivit…
- Turnati gemul in borcane bine infiletate, pe care le sterilizati in prealabil.
Pofta buna!
Citește și: Gem din prune și vanilie