Papanași aromați și pufoși

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Papanași-aromați-și-pufoși.jpg

Papanașii aromați și pufoși reprezintă o rețetă ușoară pentru un desert savuros, cu specific românesc, de care vă puteți bucura indiferent de ocazie.

Papanași aromați și pufoși

Papanașii aromați și pufoși sunt un răsfăț culinar deosebit, care va fi gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt bucăți.

Ingrediente pentru papanași aromați și pufoși:

Pentru papanași:

  • 200 g făină de grâu
  • 500 g branză grasă de vaci
  • 2 ouă
  • 500 ml ulei
  • 100 grame zahăr granulat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru decor:

  • 400 g smântână
  • 400 g dulceață sau gem, un sortiment în funcție de preferință (de exemplu, dulceață din fructe de soc)

Mod de preparare pentru papanași aromați și pufoși:

  • Amestecați într-un bol brânza de vaci, ouăle și esența de vanilie.
  • Într-un alt bol, amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu.
  • Amestecați apoi foarte bine făina și combinația cu brânză, din care va rezulta un aluat moale și lipicios. În cazul în care aluatul este prea moale încât nu se dezlipește de pe mâini, mai adăugați o lingură de făină.
  • Presărați făină pe masă și frământați aluatul, dar numai cât să se omogenizeze. Dacă frământați prea mult timp, papanașii nu vor mai ieși pufoși.
  • Separați aluatul în opt bucăți mari și opt bucățele mici (fiecare dintre cele mici să fie de dimensiunea unei nuci). Dați cu făină pe mâini și rotunjiți fiecare bucată de aluat, formând niște bile. Aplatizați puțin bilele mari și formați în interiorul fiecăreia, cu degetele, câte o gaură largă în mijloc.
  • Încingeți uleiul într-o cratiță, la foc potrivit; în baia de ulei bine încins prăjiți papanașii. Puteți rumeni câte două sau trei simultan, în funcție de mărimea cratiței.Asigurați-vă că rămâne spațiu suficient pentru ca papanașii să crească.
  • După ce prăjiți papanașii, îi scoateți pe un șervet de hârtie, care va absorbi surplusul de ulei.
  • La fel procedați și cu bucățile mici. Repetați indicațiile până terminați de prăjit toate bucățile…
  • Peste papanașii calzi, turnați smântână și dulceață sau gem și așezați bila.

Poftă bună!

Citește și: Galuste cu prune

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *