Home Papanași aromați și pufoși

Papanași aromați și pufoși

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Papanași-aromați-și-pufoși.jpg

Papanașii aromați și pufoși reprezintă o rețetă ușoară pentru un desert savuros, cu specific românesc, de care vă puteți bucura indiferent de ocazie.

Papanași aromați și pufoși

Papanașii aromați și pufoși sunt un răsfăț culinar deosebit, care va fi gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt bucăți.

Ingrediente pentru papanași aromați și pufoși:

Pentru papanași:

  • 200 g făină de grâu
  • 500 g branză grasă de vaci
  • 2 ouă
  • 500 ml ulei
  • 100 grame zahăr granulat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru decor:

  • 400 g smântână
  • 400 g dulceață sau gem, un sortiment în funcție de preferință (de exemplu, dulceață din fructe de soc)

Mod de preparare pentru papanași aromați și pufoși:

  • Amestecați într-un bol brânza de vaci, ouăle și esența de vanilie.
  • Într-un alt bol, amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu.
  • Amestecați apoi foarte bine făina și combinația cu brânză, din care va rezulta un aluat moale și lipicios. În cazul în care aluatul este prea moale încât nu se dezlipește de pe mâini, mai adăugați o lingură de făină.
  • Presărați făină pe masă și frământați aluatul, dar numai cât să se omogenizeze. Dacă frământați prea mult timp, papanașii nu vor mai ieși pufoși.
  • Separați aluatul în opt bucăți mari și opt bucățele mici (fiecare dintre cele mici să fie de dimensiunea unei nuci). Dați cu făină pe mâini și rotunjiți fiecare bucată de aluat, formând niște bile. Aplatizați puțin bilele mari și formați în interiorul fiecăreia, cu degetele, câte o gaură largă în mijloc.
  • Încingeți uleiul într-o cratiță, la foc potrivit; în baia de ulei bine încins prăjiți papanașii. Puteți rumeni câte două sau trei simultan, în funcție de mărimea cratiței.Asigurați-vă că rămâne spațiu suficient pentru ca papanașii să crească.
  • După ce prăjiți papanașii, îi scoateți pe un șervet de hârtie, care va absorbi surplusul de ulei.
  • La fel procedați și cu bucățile mici. Repetați indicațiile până terminați de prăjit toate bucățile…
  • Peste papanașii calzi, turnați smântână și dulceață sau gem și așezați bila.

Poftă bună!

Citește și: Galuste cu prune

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate