Cunoscut şi sub numele de bulgări de zăpadă, laptele de pasăre este un desert excelent în timpul verii datorită faptului că îl putem se serveşte rece dar şi pentru că îi putem da şi un plus de gust folosind în decor fructe proaspete şi, mai ales, de sezon.
Gata în: 30 min
Ingrediente
– 1 litru lapte
– 4 ouă
– 150-200 g zahăr
– 1 lingură făină
– esenţă de vanilie
– un praf de sare
Citește și: Chec cu aroma de migdale si lamaie
Mod de preparare:
- Într-o oală puneţi la fiert laptele. Peste el adăugaţi un pliculeţ de zahăr vanilat sau esenţă de vanilie.
- Luaţi 2 boluri în care veţi separa ouăle: într-unul veţi pune gălbenuşurile, iar în celălalt albuşurile.
- Albuşurile le bateţi spumă cu sarea. Când s-au întărit adăugaţi jumătate din cantitatea de zahăr şi continuaţi să mixaţi până când spuma va fi tare. Ca să vă daţi seama când este suficient de tare ridicaţi mixerul/telul şi dacă spuma nu se lasă înseamnă că este în regulă.
- Daţi focul mai încet la oala cu laptele fiert şi începeţi să adăugaţi pe rând câte o lingură din spuma obţinută anterior.
- Veţi observa că se vor forma nişte găluşte care vor pluti la suprafaţa laptelui menționează womensweeklyfood.com.au. Aveţi grijă să le întoarceţi pe ambele părţi. Durata ţinerii pe una dintre părţi este de un minut maxim două.
- Când sunt gata le scoateţi într-o strecurătoare.
- Gălbenuşurile le amestecaţi cu zahărul rămas, lingura de făină şi esenţă de vanilie.Omogenizaţi până când zahărul nu se mai simte.
- În laptele rămas după ce aţi terminat cu găluştele făcute din albuşuri turnaţi gălbenuşurile, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă pentru aproximativ 15 minute.
- Ansamblarea desertului se face în cupe astfel: puneţi câteva găluşte de albuş peste care turnaţi laptele.
- Daţi la frigider pentru câteva ore.
- Se serveşte rece şi puteţi să îi adăugaţi topping de ciocolată, fructe proaspete sau nuci/alune/migdale.
Poftă bună!