Prăjitura Deliciu. Rețeta pentru prăjitura Deliciu cu nucă

Share

Prăjitura Deliciu este un deliciu!

Cuprins:

Pentru iubitorii de nucă în prăjituri, putem spune ca prăjitura Deliciu este desertul perfect, pe care îl vor adora! Se prepara foarte rapid și nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, ci doar de puțină voință și timp liber!

Pe lângă proprietățile benefice pe care le aduc nucile pentru organismul uman, cum ar fi vitaminele A, B, C, antioxidanți, minerale, fibre, combinate într-un desert, cum ar fi prăjitura Deliciu, acestea îmbunătățesc într-un mod special gustul prăjiturii.

Prăjitura Deliciu, este o combinație între nucă prăjită, ciocolată, frișcă și cafea – absolut delicios! Cu un blat subțire, dar pufos, un strat consistent de cremă pufoasă, fină și gustoasă, plus un strat de biscuiți cu aromă de cafea, am putea zice, combinația perfectă, care ți se topește în gură!

Prăjitura Deliciu, este desertul perfect, preparat în casă,  pentru cei mici, însă și pentru cei mai mari, care cu siguranță, va fi devorată într-o clipă!

Dacă încă nu ați gustat-o sau nu ați încercat să o preparați, vă menționăm că prăjitura Deliciu, are un gust senzațional, un aspect spectaculos, și se încadrează în categoria acelor prăjituri fine, elegante și rafinate.

Avantajul acestei rețete de prăjituri, este că se face în casă și nu se regăsește prin toate cofetăriile. În ceea ce privește producătorii de deserturi, aceștia evită comercializarea prăjiturii Deliciu, asta deoarece textura ei cremoasă, este foarte sensibilă.

Dacă v-am stârnit interesul, și doriți să vă impresionați apropiații cu abilitățile dumneavoastră în bucătărie, trebuie neapărat să preparați prăjitura Deliciu!

Vă prezentăm rețeta completă a prăjiturii Deliciu, și vă invităm să o preparați în propria bucătărie!

Ingredientele sunt ușor de procurat, iar modalitățile de preparare sunt rapide și simple, nefiind nevoie să pierdeți mult timp în bucătărie!

Ingrediente pentru prepararea prăjiturii Deliciu

Pentru Blatul prăjiturii Deliciu, avem nevoie de:

 • 7 albușuri de ou
 • 200 gr zahăr
 • 4 linguri de nucă măcinată
 • 2 linguri de pesmet
 • 2 linguri de făină albă
 • 250 gr nucă prăjită și tocată cu cuțitul, sau o puteți sfărma cu un sucitor
 • 250 g Nutella/Fineti sau orice cremă de ciocolata de acest fel

 Pentru Crema prăjiturii Deliciu, avem nevoie de:

 • 7 gălbenușuri de ou
 • 8 linguri de zahăr
 • 7 linguri de lapte
 • 500 ml frișcă lichidă
 • 1 plic gelatina hidratată în puțină apă
 • 2 pachete biscuiți simpli
 • 150 ml cafea puțin îndulcită

 Pentru Decor:

 • 50 gr ciocolata neagră rasă, sau cacao. După preferințe.

 Mod de preparare a prăjiturii Deliciu

 1. Pentru început, vom lua nucile și le vom mărunți, fie cu un cuțit, fie cu sucitorul pe o suprafață dreaptă.
 2. Următorul pas este să alegem o tavă de calitate, de preferat ar fi ca aceasta să fie teflonată, pe care vom pune nucile și vom introduce tava la cuptor, timp de 5-6 minute, până când nuanța nucilor devine închisă și acestea devin crocante. Nu le lăsăm mai mult, deoarece riscăm să se ardă, iar nucile sunt baza prăjiturii Deliciu!
 3. În continuare, ne vom ocupa de compoziția blatului pentru prăjitura Deliciu. Vom lua cele 7 albușuri de ou, le vom introduce într-un bol încăpător, și le vom mixa la viteză mare, până vom obține o spumă lipicioasă și tare. Treptat, adăugăm zahărul și mixăm totul până când consistența zahărului se va dizolva. În același bol, peste compoziția rezultată, vom adăuga ingredientele uscate: pesmetul, nucile măcinate, făina. Le vom amesteca ușor, cu o spatulă, folosind mișcări largi până se vor încorpora în compoziție.
 4. Compoziția obținută se va întinde uniform peste blatul de nucă coaptă, și se pune la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius, timp de 20 minute. Pentru siguranță, putem folosi testul scobitorii. Introducem o scobitoare în mijlocul blatului și astfel ne vom da seama dacă este gata sau nu (nu este gata, când scobitoarea scoasă va fi umedă).
 5. După cele 20 de minute, scoatem blatul prăjiturii Deliciu de la cuptor și pe o suprafață dreaptă, netedă, sau pe o tavă cu dimensiunile potrivite, vom răsturna cu grijă blatul, cu baza nucilor deasupra. Vom lăsa după blatul la temperatura camerei, pentru a se răci, astfel încât să putem continua restul etapelor de preparare.
 6. Într-o baie de aburi vom topi puțin compoziția de Nutella, astfel încât să o întindem ușor și uniform pe suprafața blatului prăjiturii Deliciu. După efectuarea acestor pași, blatul se introduce la frigider, pentru răcire.
 7. Urmează să ne ocupăm de crema pentru prăjitura Deliciu.
 8. Într-un vas încăpător, punem cele 7 gălbenușuri de ou, împreună cu zahărul și laptele, vom mixa totul la viteză mică, până când ingredientele se vor încorpora. Separat, pe aragaz, punem o oală cu apă la fiert, în momentul în care apa ajunge la punctul de fierbere, punem vasul cu compoziția pe baia de aburi și amestecăm treptat, astfel încât să obținem o consistență cremoasă și spumoasă, deschisă la culoare. După ce am obținut consistența dorită, lăsăm crema să se răcească, timp în care ne ocupăm de frișcă.
 9. Frișca lichidă se va mixa la viteză mare, până vom obține spuma de frișcă. După răcirea cremei de gălbenușuri pentru prăjitura Deliciu, o vom combina cu crema de frișcă, amestecând treptat, fie cu un mixer, fie manual, cu o spatulă, până vom obține omogenizarea celor două creme.

 Montarea prăjiturii Deliciu

 1. Ultimii pași în prepararea prăjiturii Deliciu sunt foarte simpli. Vom scoate blatul răcit de la frigider, pentru a-l combina cu restul compoziției. Vom împărți cantitatea cremei în două părți egale. Peste blatul uns cu crema de ciocolată, vom pune jumătate din cremă, pe care o vom nivela uniform, pe toată suprafață prăjiturii, cu ajutorul unei spatule.
 2. Vom lua cele două pachete de biscuiți și îi vom trece prin cafea, după care îi punem peste cremă. Peste biscuiți, vom pune cealaltă jumătate de cremă spumoasă, pe care o nivelăm ușor, uniform pe toată suprafața.
 3. În final decorăm după bunul plac, fie cu nuci măcinate, fie cu cacao sau fulgi de ciocolată!

Această prăjitură își merită denumirea cu desăvârșire! Prăjitura Deliciu, nu doar că este absolut delicioasă, ci este și foarte rapid de făcut!

Adunați-vă familia, prietenii, pregătiți-le prăjitura Deliciu la desert, și cu siguranță cei dragi vă vor aprecia eforturile și vor fi deosebit de încântați!..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news