Brioşe cu cafea şi alune

Share

Ei bine, nu există ceva mai bun ce poate fi folosit drept gustare decât brioşele. Acestea sunt prezente intr-o gamă variată de reţete şi combinaţii de creme, dulceţuri şi bombonele. Totul ţine de imaginaţia voastră. Succes!

Cuprins:

Brioşe cu cafea şi alune

Timp de preparare: 1h 30 min

Ingrediente pentru brioşe cu cafea şi alune:

– 3 ouă
– 150 g zahăr
– 100 g unt
– 100 ml smântână
– 200 g făină
– 1 praf de copt
– 1 linguriţă de ness
– 2 linguri de cafea
– 3 linguriţe de cacao
– esenţă de rom şi vanilie
– 3 linguri de alune măcinate (nesărate)

Mod de preparare pentru brioşe cu cafea şi alune:

1. Într-un vas, bateţi ouăle neseparate cu zahăr.
2. Peste amestec adăugaţi smântâna şi untul topit până când se incorporează bine-bine.
3. După ce aţi omogenizat bine compoziţia, presăraţi treptat făina şi amestecaţi.
4. A venit momentul să particularizaţi brioşele şi să începeţi să adăugaţi ness-ul preparat în prealabil, cafeaua măcinată, esenţele, o parte din alune şi cacao.
5. După ce aţi omogenizat bine toate ingredientele între ele, se lasă un moment de respiro.
6. Între timp, pregătiţi formele de brioşe şi tapetaţi-le cu puţin unt şi un praf de făină, astfel vor ieşi arătoase.
7. Turnaţi din compoziţie în fiecare formă de brioşă şi deasupra lor presăraţi restul de alune rămase.
8. Se coc la cuptor timp de 30 min.
9. Le scoateţi din cuptor şi le lăsaţi să se răcească şi apoi treceţi la decorat.

Recomandări:

•    Puteți folosi această compoziţie şi pentru alte idei de combinaţii pentru brioşe, bineînţeles, fără cafea.
•    Pentru decorul acestor brioşe cu cafea şi alune puteţi opta şi pentru o glazură de ciocolată.
•    O altă idee de cum aţi putea îmbunătăţi această reţetă este sa nu mai adăugaţi cafeaua măcinată în compoziţie şi să faceţi o cremă de cafea. Crema de cafea o veţi pune după ce aţi tăiat brioşa în două sau chiar deasupra.
•    În loc de cremă de cafea puteţi alege o cremă de ciocolată sau chiar frişcă.
•    Pe lângă alunele pe care le aţi pus deasupra lor puteţi strecura şi mici bucăţele de ciocolată…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news