Tiramisu cu cafea si scortisoara este o reteta de prajitura cu specific italienesc ce se prepara foarte usor si rapid.
Tiramisu cu cafea si scortisoara reprezinta un desert rafinat, adorat de multe persoane. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru cupe.
Ingrediente pentru tiramisu cu cafea si scortisoara:
- 1 pachet de piscoturi
- ½ ceasca de cafea neagra sau espresso
- ¼ lingura scortisoara pudra
- 2 cesti de branza Mascarpone
- 60 ml lichior de cafea
- ¼ ceasca de cacao pudra
- ½ ceasca de zahar pudra
Mod de preparare pentru tiramisu cu cafea si scortisoara:
- Amestecati cafeaua cu lichiorul de cafea, apoi cu o pensula de bucatarie, aplicati un strat din aceasta combinatie pe piscoturi.
- Aveti nevoie de patru cupe. Asezati un strat de piscoturi in fiecare cupa, la baza careia se vor suprapune usor; acolo veti apasa putin, ca sa se muleze pe forma cupei.
- Intr-un bol, amestecati branza Mascarpone cu zaharul, timp de doua sau trei minute, dupa care, folosind o lingura, asezati in fiecare cupa aceasta combinatie.
- Dupa ce ati umplut cupele, mai puneti un strat de piscoturi, iar din ce a ramas din amestecul de branza cu zahar mai puneti un strat subtire.
- Amestecati scortisoara cu pudra de cacao si presarati deasupra…
Pofta buna!