Aripioare de pui Buffalo cu sos alb


694
loading...

Aripioare de pui Buffalo cu sos alb reprezinta o reteta culinara inspirata din bucataria americana, ce se poate prepara indiferent de ocazie, rezultatul fiind unul fin si savuros.Aripioare de pui Buffalo cu sos alb

Aripioarele de pui Buffalo cu sos alb reprezinta niste gustari crocante care se servesc in America impreuna cu sos racoritor de smantana.

Ingrediente pentru aripioare de pui Buffalo cu sos alb:

  • 10 aripioare de pui
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • piper
  • sare de mare

Ingrediente pentru sosul picant:

  • 50 grame de unt
  • 1 lingura de sos iute
  • 3 linguri de passata de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute

Ingrediente pentru sosul alb:

  • 150 ml de smantana
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 ceapa verde
  • sare de mare
  • piper negru
  • 1 lingurita de zeama de lamaie

Mod de preparare pentru aripioare de pui Buffalo cu sos alb:

  • Aripioarele de pui Buffalo cu sos alb reprezinta o reteta americana usor de preparat si foarte usoara, dar consistenta. Se vor amesteca ingredientele uscate spre a le presara peste aripioarele de pui, dupa care se vor lasa pret de o ora la rece.
  • In acest timp se va pregati sosul picant intr-o tigaie cu unt prin amestecul usturoiului cu boia si passata de rosii, lasandu-se pe foc pana se omogenizeaza.
  • Pentru a praji aripioarele, se va pune ulei din belsug intr-o tigaie adanca si se vor da pe foc pret de 15 minute, pana se rumenesc si capata o crusta crocanta. Se vor pune aripioarele intr-un bol mare si se vor presara deasupra lor ingredientele uscate amestecate.
  • Dupa aceasta, se a pregati sosul alb prin amestecul smantanii cu maioneza, ceapa verde si mirodeniile…
Citește și:  Carne de vita cu sos Chimichurri

Pofta buna!

 

loading...