Carne de pui condimentată

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Carne-de-pui-condimentată.jpg

Carnea de pui condimentată este o rețetă ușoară, pe care o puteți adapta în funcție de preferințe.

Carne de pui condimentată

Carnea de pui condimentată se poate adapta pentru diverse variante. Puteți adăuga orice legume doriți, după preferință; de asemenea, puteți folosi și ciuperci. Vă prezentăm o variantă simplă, în stil chinezesc, pe care o puteți pregăti pentru cină, prin metoda stir-fry.Ingrediente pentru carne de pui condimentată:

  • 680 g carne de pui (piept de pui dezosat sau carne de pe pulpe) tăiată în bucățele de circa 3 cm fiecare
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
  • 2 lingurițe de usturoi proaspăt zdrobit
  • ¼ cană de miere
  • 3 lingurițe sos de soia
  • 3 lingurițe vin din orez
  • ½ lingură ulei de susan
  • 2 lingurițe ulei vegetal
  • 2 lingurițe sos de stridii
  • 1 praf de piper negru
  • opțional: ceapă verde mărunțită, orez fiert

Mod de preparare pentru carne de pui condimentată:

  • Într-un bol mare amestecați mierea, sosul de soia, vinul din orez, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, uleiul de susan și puțin piper negru, ca să formați marinada; adăugați carnea de pui și amestecați menționează bbc.co.uk. Acoperiți bolul cu o folie și lăsați-l la frigider pentru cel puțin trei ore sau peste noapte.
  • Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie wok, la temperatură ridicată. Adăugați carnea de pui cu marinadă și prăjiți prin metoda stir-fry, pentru circa șapte-opt minute, până când carnea de pui este pătrunsă bine.
  • Reduceți temperatura și adăugați sosul de stridii, apoi agitați tigaia, ca bucățile de carne de pui să fie bine unse cu el…
  • Puteți servi această mâncare pe un strat de orez fiert, cu ceapă verde mărunțită și pusă pe deasupra.

Poftă bună!

Citește și: Tortillas de pui picant cu lime

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *