Home Carne de pui condimentată

Carne de pui condimentată

autor Elena Yvette
1,1K views 2 minute timp de citit

Carnea de pui condimentată este o rețetă ușoară, pe care o puteți adapta în funcție de preferințe.

Carne de pui condimentată

Carnea de pui condimentată se poate adapta pentru diverse variante. Puteți adăuga orice legume doriți, după preferință; de asemenea, puteți folosi și ciuperci. Vă prezentăm o variantă simplă, în stil chinezesc, pe care o puteți pregăti pentru cină, prin metoda stir-fry.

Ingrediente pentru carne de pui condimentată:

  • 680 g carne de pui (piept de pui dezosat sau carne de pe pulpe) tăiată în bucățele de circa 3 cm fiecare
  • 2 linguriÈ›e de ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguriÈ›e de usturoi proaspăt zdrobit
  • ¼ cană de miere
  • 3 linguriÈ›e sos de soia
  • 3 linguriÈ›e vin din orez
  • ½ lingură ulei de susan
  • 2 linguriÈ›e ulei vegetal
  • 2 linguriÈ›e sos de stridii
  • 1 praf de piper negru
  • opÈ›ional: ceapă verde mărunÈ›ită, orez fiert

Mod de preparare pentru carne de pui condimentată:

  • ÃŽntr-un bol mare amestecaÈ›i mierea, sosul de soia, vinul din orez, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, uleiul de susan È™i puÈ›in piper negru, ca să formaÈ›i marinada; adăugaÈ›i carnea de pui È™i amestecaÈ›i. AcoperiÈ›i bolul cu o folie È™i lăsaÈ›i-l la frigider pentru cel puÈ›in trei ore sau peste noapte.
  • ÃŽncingeÈ›i uleiul vegetal într-o tigaie wok, la temperatură ridicată. AdăugaÈ›i carnea de pui cu marinadă È™i prăjiÈ›i prin metoda stir-fry, pentru circa È™apte-opt minute, până când carnea de pui este pătrunsă bine.
  • ReduceÈ›i temperatura È™i adăugaÈ›i sosul de stridii, apoi agitaÈ›i tigaia, ca bucățile de carne de pui să fie bine unse cu el…
  • PuteÈ›i servi această mâncare pe un strat de orez fiert, cu ceapă verde mărunÈ›ită È™i pusă pe deasupra.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed