Carnea de pui condimentată este o rețetă ușoară, pe care o puteți adapta în funcție de preferințe.
Carnea de pui condimentată se poate adapta pentru diverse variante. Puteți adăuga orice legume doriți, după preferință; de asemenea, puteți folosi și ciuperci. Vă prezentăm o variantă simplă, în stil chinezesc, pe care o puteți pregăti pentru cină, prin metoda stir-fry.Ingrediente pentru carne de pui condimentată:
- 680 g carne de pui (piept de pui dezosat sau carne de pe pulpe) tăiată în bucățele de circa 3 cm fiecare
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
- 2 lingurițe de usturoi proaspăt zdrobit
- ¼ cană de miere
- 3 lingurițe sos de soia
- 3 lingurițe vin din orez
- ½ lingură ulei de susan
- 2 lingurițe ulei vegetal
- 2 lingurițe sos de stridii
- 1 praf de piper negru
- opțional: ceapă verde mărunțită, orez fiert
Mod de preparare pentru carne de pui condimentată:
- Într-un bol mare amestecați mierea, sosul de soia, vinul din orez, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, uleiul de susan și puțin piper negru, ca să formați marinada; adăugați carnea de pui și amestecați menționează bbc.co.uk. Acoperiți bolul cu o folie și lăsați-l la frigider pentru cel puțin trei ore sau peste noapte.
- Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie wok, la temperatură ridicată. Adăugați carnea de pui cu marinadă și prăjiți prin metoda stir-fry, pentru circa șapte-opt minute, până când carnea de pui este pătrunsă bine.
- Reduceți temperatura și adăugați sosul de stridii, apoi agitați tigaia, ca bucățile de carne de pui să fie bine unse cu el…
- Puteți servi această mâncare pe un strat de orez fiert, cu ceapă verde mărunțită și pusă pe deasupra.
Poftă bună!
Citește și: Tortillas de pui picant cu lime