Retete chinezesti cu pui si legume, ciuperci, orez si bambus. Va vom prezenta cele mai simple si mai bune retete chinezesti.
Bucataria asiatica este un capitol foarte vast si ofertant atunci cand vreti sa va imbogatiti cunostintele culinare, dar si cand veti sa va delectati cu unele dintre cele mai deosebite si neobisnuite gusturi. Astfel, pentru inceput, puteti incerca unele dintre cele mai simple si la indemana retete chinezesti, mai ales ca pentru obtinerea acestora aveti nevoie de ingrediente accesibile si de un timp mai mult decat echitabil. In general, mancarea chinezeasca se prepara rapid si usor, asa ca daca nu aveti experienta cu astfel de feluri de mancare nu trebuie sa va faceti griji, caci nu este nimic complicat.
Pentru inceput, cand vreti sa gatiti retete chinezesti, asigurati-va ca aveti la dispozitie toate ingredientele necesare si un cantar, astfel incat sa folositi cantitatile indicate. Este foarte important sa respectati gramajul, mai ales in ceea ce priveste condimentele. De asemenea, cele mai multe retete chinezesti nu pot fi obtinute prin substituirea ingredientelor, prin inlocuirea unora cu altele sau prin omiterea celor care nu va plac sau pe care nu le aveti la indemana.
Cele mai delicioase retete chinezesti au la baza o serie de ingrediente, iar daca nu le agreati prea mult pe acestea, este posibil ca nici bucataria chinezeasca sa nu va incante prea tare. Asadar, soia, tofu, ghimbirul orezul sau taiteii sunt printre cele mai folosite ingrediente si se pot face o multime de combinatii culinare pe baza acestora. Acelasi lucru este valabil in cazul leguminoaselor, boabelor de orice fel sau al legumelor dulci. La polul opus, lactatele si carnurile mai bogate in grasimi sunt foarte rar folosite in preparatele cu specific chinezesc.
Cele mai multe retete chinezesti se gatesc la abur sau prin fierbere. De asemenea, calitul este o tehnica de gatire referata in detrimentul prajelilor sau grill-urilor. In bucataria chinezeasca se doreste doar inmuierea ingredientelor si intrepatrunderea aromelor naturale ale acestora. Acesta este motivul pentru care vi se poate parea ca mancarea nu este gatita suficient. Totusi, in delicioasele retete chinezesti, totul trebuie sa fie gatit mediu, astfel incat ingredientele sa nu fie nici crude, nici prea bine facute.
Un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont atunci cand gatiti diferite retete chinezesti este acela al sosurilor. Aproape toate felurile de mancare chinezesti implica folosirea unui anumit sos, fie ca este unul care se poate lua din comert, fie ca este unul care se pregateste in casa. Sosurile trebuie sa se potriveasca foarte bine cu preparatul per ansamblu, atat la gust, cat si la textura, iar, la nevoie, acesta poate fi ingrosat cu amidon sau faina. In cele din urma, daca vreti sa experimentati in domeniul gastronomiei, nu ezitati sa incepeti prin prepararea celor mai inventive retete chinezesti.