Piure din conopidă cu brânză și usturoi
Piureul din conopidă cu brânză și usturoi este o rețetă de mâncare sănătoasă de origine franțuzească, ce se prepară în …
Retete frantuzesti traditionale de mancare si prajituri. Incearca aceste retete frantuzesti cu pui, carne de porc sau miel.
Bucataria frantuzeasca se caracterizeaza prin rafinament, savoare, completari perfecte de gusturi si texturi, asa ca, daca vreti sa pregatiti o masa mai deosebita ar fi ideal sa va uitati si peste cateva retete frantuzesti. Acestea pot parea foarte complexe si sofisticate, dar, de fapt, sunt usor de pregatit, mai ales ca sunt concepute dupa principiul „putin si bun”. In general, in bucataria frantuzeasca se opteaza pentru portii mici, pentru platinguri minimaliste care sa scoata in evidenta textura si gustul preparatului.
Daca vreti sa gatiti unele dintre cele mai inspirate retete frantuzesti, trebuie sa stiti ca acestea sunt foarte variate, astfel ca veti putea prepara un mic dejun impresionant, un pranz copios sau deserturi spectaculoase. Si pentru gustari puteti apela la trucurile specifice artei culinare franceze, mai ales ca aceasta pune foarte mare accent pe produsele de patiserie.
Exista cateva ingrediente de baza care nu au voie sa lipseasca din preparatele traditionale frantuzesti: carnea slaba, legumele si leguminoasele, ciocolata, vinul, fructele, untul sau branza cu mucegai sunt doar cateva dintre acestea. Daca le adaugati in combinatiile potrivite, aceste ingrediente va vor ajuta sa obtineti retete frantuzesti perfecte si foarte delicioase.
Cand vreti sa optati pentru retete frantuzesti, pe parcursul unei zile puteti prepara diferite feluri de mancare cu un astfel de specific. De exemplu, un mic dejun tipic frantuzesc va fi compus dintr-o omleta cu branza si rosii, asezonata cu putin ulei de masline si oregano. La pranz puteti alege una dintre numeroasele retete frantuzesti pentru carne de pui, mai ales ca puiul coquelet este vedeta bucatariei franceze. Pentru garnituri puteti gati cartofi gratinati, cartofi cu sunca sau cascaval, legume la tigaie cu usturoi si altele asemenea. Desertul ar trebui sa fie partea cea mai usoara, mai ales ca exista numeroase retete frantuzesti de dulciuri, prajituri si tarte. Cina poate fi alcatuita din branzeturi si struguri. De asemenea, gustarile pe care le luati pe parcursul unei zile pot fi produse de patiserie: croissante cu unt, foitaje cu gem sau gogosi pufoase.
Cele mai delicioase retete frantuzesti necesita foarte multa atentie atunci cand vine vorba de potrivirea gustului. Condimentele nu trebuie folosite in exces, dar este ideal sa folositi ierburi aromatice proaspete precum rozmarin sau busuioc. Preparatul trebuie sa aiba un gust cat mai natural, intens, iar pentru acest lucru este obligatoriu sa respectati timpii de gatire termica. Asezarea in farfurie conteaza foarte mult, la fel si decorul, iar daca tineti cont de toate aceste aspecte este imposibil sa nu obtineti retete frantuzesti perfecte.
Piureul din conopidă cu brânză și usturoi este o rețetă de mâncare sănătoasă de origine franțuzească, ce se prepară în …
Rondele de legume la cuptor este o reteta gustoasa, cu specific frantuzesc, destinata mesei de pranz sau cinei. Rondelele de …
Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu …
Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar este o reteta foarte gustoasa de origine frantuzeasca, pe care o puteti prepara …
Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale reprezinta o idee minunata pentru un mic dejun in stil frantuzesc, …
Friptura de iepure cu sos de mustar si miere este o reteta apetisanta pentru ocazii speciale si sarbatori. Friptura …
Lava cake este prăjiturica ideală pentru cei cărora le place gustul intens de ciocolată care se revarsă precum valurile în …
Sufleul de ciocolată cu portocală este un desert cu specific franțuzesc pe care îl puteți prepara cu orice ocazie. Sufleul …
Paté de ficat de pui cu coniac este o reteta culinara inspirata din bucataria francezilor, aceasta varianta, preparata cu smantana fiind un rezultat mult mai cremos si mai fin.