Invata sa prepari cele mai sanatoase si bune retete grecesti traditionale. Retete grecesti cu vinete, ardei, peste, miel si pui.
Pentru zilele in care vreti sa preparati ceva fresh, sanatos, delicios si satios, este ideal sa alegeti una dintre numeroasele retete grecesti. Acestea stau sub semnul prospetimii si al savorii intense, asa ca, daca aveti putina imaginatie in bucatarie, nu ezitati sa le incercati. Mancarea greceasca poate fi preparata din ingrediente accesibile, dar si din ingrediente care se gasesc mai greu, pe rafturile cu specific din marile lanturi de supermarket-uri. Chiar si asa, merita sa incercati unele retete grecesti simple, astfel incat sa ii surprindeti pe cei dragi cu o masa deosebita pe care nu o vor uita prea curand.
Faimoasele retete grecesti au la baza ingrediente specifice climatului mediteranean: masline si ulei de masline, rosii, lamai, fructe de mare, peste si mai multe tipuri de fructe. Chiar si asa, unele preparate pot include diferite tipuri de carne, aluaturi, numeroase condimente sau branzeturi si lactate. Exista o multime de retete grecesti cu ajutorul carora puteti pregati salate, feluri principale, deserturi, ciorbe si mai multe tipuri de paine. De fapt, avand la baza un aluat simplu pentru paine, puteti prepara turte si lipii, fie simple, fie cu masline sau branza halloumi.
Condimentele, ierburile aromatice, uleiurile si otetul sunt foarte importante in bucataria greceasca. Acestea au rolul de a completa gustul initial al preparatelor si sunt extrem de utile pentru asezonarea salatelor. Uleiul de masline, otetul balsamic, rozmarinul, coriandrul, busuiocul sau oregano nu trebuie sa lipseasca din cele mai delicioase retete grecesti. De asemenea, sarea de mare, piperul rosu si cel alb sunt foarte folosite in preparatele cu specific grecesc.
Atunci cand vreti sa gatiti diferite retete grecesti, nu uitati de sosuri, caci rolul acestora este foarte important. Pe langa deja celebrul sos Tzatziki, in bucataria greceasca exista o gama larga de sosuri si dressinguri, astfel incat sa il alegeti pe cel potrivit pentru preparatul vostru. Trebuie sa aveti in vedere ca in bucataria greceasca se consuma atat carne de pui, cat si carne de vita sau porc, deci sosul si garniturile trebuie alese dupa caz.
Daca la capitolul feluri principale, salate si mirodenii grecii stau foarte bine, la capitolul deserturi acestia mai au de lucrat la variatii si combinatii. In general, cele mai multe retete grecesti de deserturi au la baza diferite nuci, seminte si arahide, acestea urmand sa fie combinate cu miere si fructe. Deserturile din bucataria greceasca nu sunt deloc complicate, dar nici pe departe la fel de fresh precum preparatele pe care le veti obtine cu ajutorul delicioaselor retete grecesti.