Lasagna, rețetă originală italiană

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Lasagna.jpg

Preparat cu o mare vechime printre locuitorii latini, lasagna este un fel de mâncare apreciat prin toate restaurantele cu specific italian. Combinaţia dintre paste, sos de carne, tomate şi Mozzarella face din acest preparat o adevărată desfătare culinară.

1

Timp de preparare: 2h 15 min

Ingrediente

Ingrediente de bază: o cutie de foi şi Parmezan ras şi/sau Mozzarella

Pentru sosul de carne
– 1 kg de carne tocată
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 50 g pastă de roşii
– 4 căţei de usturoi
– 1-2 linguriţe busuioc
– un praf de sare şi piper

Pentru sosul Béchamel
– 80 g unt
– 3 linguri ulei de măsline
– 4-5 linguri de făină
– 700 ml lapte
– sare şi piper
– 2 ouă

Citește și: Placinta cu ou in stil scotian

Mod de preparare

A. Sosul de carne
1. Se tăie ceapa mărunt şi morcovul se dă pe răzătoare.
2. Încingeţi o tigaie cu puţin ulei de măsline şi adăugaţi la călit ceapa şi morcovul.
3. Când ceapa devine aurie-maro deschis, începeţi să puneţi în compoziţie carnea tocată.
4. Amestecaţi bine carnea cu ceapa şi morcovul, după care adăugaţi busuiocul, usturoiul şi pasta de roşii.
5. Lăsaţi să scadă şi la final condimentaţi cu sare şi piper.
B conform celor specificate de thepioneerwoman.com. Sosul Béchamel
1. Într-o tigaie pe foc topiţi untul, turnaţi uleiul şi amestecaţi cu făina şi omogenizaţi.
2. Treptat începeţi să turnaţi şi laptele.
3. Condimentaţi cu sare şi piper.

Ansamblare

  • În funcţie de foile pe care le folosiţi, unele necesită fierbere şi altele nu. Dacă necesită fierbere, încercaţi să ansamblaţi cât sunt calde.
  • Într-o tavă puneţi primul strat de sos Béchamel apoi primul strat de foi. Peste foi veţi veni cu sosul de carne, sos Béchamel şi parmezan din abundenţă şi tot aşa până se termină foile de lasagna.
  • Pe deasupra ei aduceţi restul de sos Béchamel, pe care îl amestecaţi cu cele două ouă şi îl turnaţi peste. Acesta îi va conferi un alt aspect, plus savoare.
  • Se dă la cuptor vreme de 50 minute şi puteţi observa când sunt gata privind crusta care se formează deasupra ei…

Poftă bună!

Reteta VIDEO

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

1 comentariu

  1. carnea se poate inlocui pentru cei care doresc cu ciuperci, vinete, dovlecei – amestecate cu rosii. Este foarte gustoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *