Home RETETERetete internationale Retete italienesti

Retete italienesti

Retete italienesti cu paste, fructe de mare si legume.

Ce ati spune de o pizza? Sau de niste spaghetti Bolognese? Sau de o salata Caprese delicioasa? Ei bine, toate aceste delicatese si multe altele fac parte din categoria de retete italienesti vestite peste tot in lume pentru gustul lor formidabil, dar si pentru usurinta cu care se pregatesc. Bucataria italieneasca are la baza fabuloasele ingrediente mediteraneene, motiv pentru care gustul este unul foarte proaspat, aromat si usor de combinat cu alte gusturi. Pentru zilele in care vreti sa pregatiti o masa consistenta, dar simpla si gustoasa, delicioasele retete italienesti va stau la dispozitie.

Daca vreti sa pregatiti un pranz delicios, cu specific italian, puteti opta pentru o lasagna cu legume si carne tocata. Aceasta se prepara usor si este foarte satioasa. De asemenea, nu uitati de numeroasele retete italienesti de paste care pot fi preparate intr-o multime de variante: cu carne tocata, cu pui, cu afumatura, cu prosciutto crudo, cu legume sau diferite branzeturi. Pentru felurile principale, in bucataria italieneasca se folosesc, in principal, legume proaspete: morcovi, ceapa, ardei, vinete sau rosii. Acestea se pot combina cu carne de pui sau vita, cu peste si fructe de mare.

Deserturile sunt si ele o specialitate a bucatariei italienesti. Celebrul tiramisu poate fi preparat intr-o multime de feluri: fie simplu, din piscoturi, cafea si mascarpone, fie cu fructe, cu frisca sau creme de vanilie. De asemenea, gelato este un desert traditional italian care seamana foarte mult cu inghetata. Chiar si asa, delicioasele retete italienesti de gelato se prepara cu mult lapte si au un continut mai mic de grasimi.

Si la capitolul salate exista o multime de retete italienesti pe care merita sa le incercati. Fie ca alegeti sa preparati o salata cu ton, cu legume proaspete sau celebra salata Caprese, acest gen de preparate completeaza perfect un fel principal sau pot fi servite ca atare.

Ierburile aromatice, condimentele si uleiul de masline nu trebuie sa lipseasca din bucataria voastra atunci cand vreti sa gatiti retete italienesti: rozmarinul, busuiocul, oregano, dafinul, menta sau salvia sunt printre cele mai folosite ingrediente. De asemenea, sarea de mare si piperul alb, rosu sau negru sunt nelipsite din delicioasele retete italienesti.

Asadar, bucataria italiana este una extrem de variabila, poate fi adaptata dupa preferintele fiecaruia si se pot folosi tot felul de ingrediente. Pentru cele mai multe retete italienesti puteti folosi gratarul, tigaia obisnuita sau tigaia wok, iar pentru fierberea pastelor alegeti vase incapatoare.