Spaghete carbonara cu smântână

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Spaghete-carbonara-cu-smantana.jpg

În bucătăria italiană sunt la mare căutare pastele. Există o sumedenie de reţete şi un infinit de combinaţii pe care le puteţi încerca şi chiar experimenta pornind de la reţeta clasică. Vă propun o reţetă de carbonara clasică pe care o puteţi îmbogăţi cu piept de pui, legume, peşte sau fructe de mare. Totul ţine de modernitatea gusturilor voastre evidențiază bbc.co.uk.
1

Gata în: 35 min.

Ingrediente

– 500 g spaghete

– 350-400 g bacon

– 400 g smântână

– 4 gălbenuşuri

– 1 pahar vin alb

– ulei de măsline

– Parmezan ras

sare

– piper

– 2 căţei de usturoi

Citește și: Paste cu patru tipuri de brânză

Mod de preparare:

  1. Curăţaţi usturoiul şi îl tocaţi în două-trei (bucăţile să fie uşor mari).
  2. Într-o tigaie puneţi usturoiul şi ulei de măsline cât să acopere fundul acesteia. Când usturoiul devine auriu-maroniu îl scoateţi din ulei (păstrarea lui în continuare ar putea dăuna gustului, făcând ca uleiul să devină amar).
  3. Bacon-ul îl tăiaţi felii subţiri şi îl adăugaţi în uleiul de măsline încins deja şi cu gust de usturoi.
  4. Într-un bol bateţi gălbenuşurile cu vinul alb şi condimentaţi cu sare şi piper.
  5. Într-o oală pe foc puneţi la fiert apa în care veţi fierbe pastele.Respectaţi timpul de fierbere indicat pe cutie.
  6. După ce bacon-ul s-a rumenit, adăugaţi sosul obţinut din gălbenuşuri şi vin alb.
  7. Când pastele sunt gata, le strecuraţi şi le transferaţi într-un alt vas pe foc.Vasul să fie mare, ca să vă permită să amestecaţi.Peste paste turnaţi sosul obţinut mai sus şi amestecaţi.
  8. Turnaţi smântâna peste paste şi omogenizaţi bine, astfel încât să se pătrundă smântâna printre paste şi sos.
  9. Le serviţi calde şi pe deasupra adăugaţi Parmezan proaspăt ras.

Recomandări:

  • Aceste paste le puteţi combina cu ciuperci sau somon.
  • Pentru un plus de gust, în momentul servirii adăugaţi puţin busuioc proaspăt tocat ori ceapă verde, tocată…
  • Dacă nu aveţi Parmezan încercaţi Grana Padano sau caşcaval.Garantat se vor întinde şi vor avea şi un gust deosebit!

Poftă bună!

Reteta VIDEO

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *