În bucătăria italiană sunt la mare căutare pastele. Există o sumedenie de reţete şi un infinit de combinaţii pe care le puteţi încerca şi chiar experimenta pornind de la reţeta clasică. Vă propun o reţetă de carbonara clasică pe care o puteţi îmbogăţi cu piept de pui, legume, peşte sau fructe de mare. Totul ţine de modernitatea gusturilor voastre evidențiază bbc.co.uk.
Gata în: 35 min.
Ingrediente
– 500 g spaghete
– 350-400 g bacon
– 400 g smântână
– 4 gălbenuşuri
– 1 pahar vin alb
– ulei de măsline
– Parmezan ras
– sare
– piper
– 2 căţei de usturoi
Citește și: Paste cu patru tipuri de brânză
Mod de preparare:
- Curăţaţi usturoiul şi îl tocaţi în două-trei (bucăţile să fie uşor mari).
- Într-o tigaie puneţi usturoiul şi ulei de măsline cât să acopere fundul acesteia. Când usturoiul devine auriu-maroniu îl scoateţi din ulei (păstrarea lui în continuare ar putea dăuna gustului, făcând ca uleiul să devină amar).
- Bacon-ul îl tăiaţi felii subţiri şi îl adăugaţi în uleiul de măsline încins deja şi cu gust de usturoi.
- Într-un bol bateţi gălbenuşurile cu vinul alb şi condimentaţi cu sare şi piper.
- Într-o oală pe foc puneţi la fiert apa în care veţi fierbe pastele.Respectaţi timpul de fierbere indicat pe cutie.
- După ce bacon-ul s-a rumenit, adăugaţi sosul obţinut din gălbenuşuri şi vin alb.
- Când pastele sunt gata, le strecuraţi şi le transferaţi într-un alt vas pe foc.Vasul să fie mare, ca să vă permită să amestecaţi.Peste paste turnaţi sosul obţinut mai sus şi amestecaţi.
- Turnaţi smântâna peste paste şi omogenizaţi bine, astfel încât să se pătrundă smântâna printre paste şi sos.
- Le serviţi calde şi pe deasupra adăugaţi Parmezan proaspăt ras.
Recomandări:
- Aceste paste le puteţi combina cu ciuperci sau somon.
- Pentru un plus de gust, în momentul servirii adăugaţi puţin busuioc proaspăt tocat ori ceapă verde, tocată…
- Dacă nu aveţi Parmezan încercaţi Grana Padano sau caşcaval.Garantat se vor întinde şi vor avea şi un gust deosebit!
Poftă bună!
Niciun comentariu încă