Home RETETERetete internationale Retete libaneze

Retete libaneze

Retete libaneze de falafel, tabbouleh, humus si retete cu pui.

Daca va doriti sa experimentati in ceea ce priveste arta culinara si nu stiti de unde sa incepeti, ati putea incerca una dintre numeroasele retete libaneze. Acestea sunt destul de putin cunoscute, cel putin in zona geografica in care se afla Europa. Bucataria libaneza este, insa, destul de populara in Orient, mai ales ca aceasta reprezinta un fusion perfect intre bucataria mediteraneana si cea araba. Bazate, in principal, pe legume si leguminoase, cele mai multe retete libaneze sunt foarte satioase si sanatoase, astfel ca le puteti gati pentru masa de pranz si nu numai.

Probabil cel mai cunoscut preparat specific bucatariei libaneze il reprezinta lipiile. Acestea se prepara, conform multor retete libaneze, dintr-un aluat simplu si foarte subtire si se coc, de preferat, in cuptoare cu lemne, pe jar. Exista, desigur, numeroase preparate specifice acestei bucatarii in retetele carora se adauga legume, carne, fructe si tot felul de condimente.Vinetele, dovleceii, nautul, puiul sau fructele de mare sunt cateva dintre ingredientele de baza ale delicioaselor retete libaneze. De asemenea, condimentele intense ca ienibaharul, coriandrul, oregano sau menta sunt ideale pentru intensificarea aromelor si pentru stabilizarea gustului. Astfel, bucataria libaneza este foarte versatila si puteti jongla foarte usor cu ingredientele preferate.

Exista foarte multe retete libaneze pentru feluri de mancare consistente, precum fripturile sau salatele cu carne si legume, dar si retete de garnituri, hummusul fiind una dintre cele mai cunoscute. De asemenea, in bucataria libaneza se prepara adesea aperitive calde si reci pe baza de legume, fie gatite termic, fie proaspete. Nautul este un ingredient folosit foarte des, acesta fiind gatit sub diferite forme: prajit si foarte crocant, hummus, chiftelute sau inclus in tot felul de salate. Asemenea nautului, in multe retete libaneze se mai folosesc semintele de rodii sau maslinele.

Pe langa aspectul si savoarea lor, cele mai multe retete libaneze impresioneaza prin continutul mare de substante nutritive de buna calitate, prin aportul mic de calorii si prin continutul scazut de grasimi. Fiind bazata in principal pe legume, boabe si ierburi aromatice, bucataria libaneza este una dintre cele mai sanatoase. Acest lucru se datoreaza si influentelor mediteraneene care aduc prospetimea si culoarea intr-un preparat.

Daca vreti sa pregatiti o masa mai deosebita, mai ales atunci cand aveti musafiri ale caror preferinte culinare sunt greu de anticipat, nu ezitati sa va uitati peste cateva retete libaneze. Acestea va vor fi de mare folos, caci se pliaza pe foarte multe gusturi si reusesc sa satisfaca pana si cele mai ridicate pretentii culinare.

  • Baclava

    autor Arseni Dana

    Baclavaua este un desert tradiţional turcesc, pe care multă lume îl îndrăgeşte. Preparat bazat pe nucă şi sirop dulce, este uşor de gătit …