HomeRETETERetete internationale Retete spaniole

Retete spaniole

Cele mai inedite retete spaniole traditionale. O lista cu retete spaniole cu fructe de mare, peste, paelia, tortilla si legume.

In momentele in care vreti sa va diversificati alimentatia de zi cu zi, mai ales daca retetele clasice au inceput sa vi se para banale, este ideal sa va uitati peste cateva dintre cele mai populare retete spaniole. Acestea fac parte din vasta si aromata bucatarie mediteraneana, iar multumita savorii lor, dar si usurintei cu care se prepara au devenit populare intr-o mare parte a lumii. Pe langa gust si aspect, in cele mai multe retete spaniole conteaza foarte mult si ca preparatul sa fie sanatos, usor pentru organism, motiv pentru care legumele proaspete sunt adesea folosite la gatit.

Unele dintre cele mai populare retete spaniole sunt tortilla, un preparat asemanator cu omleta, doar ca imbogatit cu bucati mici de cartofi, mancarurile de legume care seamana foarte mult cu clasicele tocanite sau paella, un preparat pe baza de orez in care se pot adauga legume si diferite tipuri de carne. Si carnatii chorizo sunt un preparat traditional, atat in bucataria spaniola, cat si in cea portugheza, acestia fiind foarte populari pentru aroma lor intensa de boia de ardei dulce si picanta. Exista foarte multe retete de carnati chorizo afumati sau proaspeti, gatiti in numeroase feluri.

Ardeii, ciupercile, rosiile si vinetele nu lipsesc din delicioasele retete spaniole. Din acestea se prepara tocanite delicioase, dar si salate foarte bune, cu toate ca, spre deosebire de alte bucatarii cu specific mediteranean, arta culinara spaniola nu pune accent pe salate de verdeturi sau cruditati. Carnea, in schimb, este un ingredient de baza pentru multe retete spaniole. Fie ca este de pui, porc, vita sau iepure, carnea se prepara fie ca atare, la grill sau la cuptor, fie in diferite combinatii de legume sau cu orez.

Condimentele nu pot lipsi din delicioasele retete spaniole, mai ales ca acestea au un rol foarte important in stabilizarea si intensificarea gustului. Boiaua, praful de ghimbir, tarhonul si piperul se numara printre condimentele preferate ale spaniolilor. Si usturoiul este un ingredient folosit adesea, data fiind aroma sa puternica si usor de combinat cu tot felul de preparate.

La fel ca si in cazul salatelor, in cele mai multe retete spaniole nu se face referire la deserturi. Acestea sunt dintre cele mai simple preparate, caci implica doar un amestec de fructe, blaturi si aluaturi simple, creme de vanilie si ciocolata. De regula, deserturile nu trebuie sa fie foarte dulci, dar trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.

In ceea ce priveste aspectul, in cele mai delicioase retete spaniole nu insista asupra felului in care arata mancarea, ci doar asupra gustului si texturii.