Retete turcesti

Retete turcesti cu legume, vinete, fasole, suberec sau cu carne de vita.

Fie ca vreti sa incercati si feluri de mancare deosebite, fie ca aveti nevoie de un refresh culinar in viata voastra, este ideal sa va „plimbati” prin marile bucatarii ale lumii si sa le testati. Pentru inceput, puteti incerca cateva dintre fascinantele retete turcesti, caci acestea sunt destul de asemanatoare cu retetele noastre traditionale. Ba mai mult, se spune ca celebrele sarmale ar fi, de fapt, un preparat de origine turceasca, iar cel mai solid argument ar fi tocmai denumirea preparatului. Sigur ca de-a lungul vremii multe retete turcesti, la fel ca si cele romanesti, au evoluat si s-au trasformat intr-unele dintre cele mai spectaculoase din lume.

Cele mai delicioase retete turcesti au la baza un mix de mirodenii specifice. Acestea se pot folosi pentru o varietate de feluri de mancare. Ardeiul rosu, dulce sau picant, este adesea folosit pentru a da gust si culoare preparatelor. La fel de folosite sunt si turmericul, cimbrul, tarhonul sau piperul rosu. Condimentele si ierburile aromatice sunt nelipsite din bucataria turceasca.

Supele sunt foarte populare in aceasta cultura, motiv pentru care exista o multime de retete turcesti pentru prepararea acestui fel de mancare. Fie ca au o consistenta foarte lichida, fie ca sunt supe creme, aceste preparate se servesc de mai multe ori pe zi, la diferite mese principale, cateodata chiar si la micul dejun. Una dintre cele mai celebre supe turcesti este supa de linte, dar si supele de rosii, de napi, de tarhon, de ansoa sau de dovleac sunt foarte delicioase. Daca va surade ideea de a consuma astfel de preparate, puteti incerca una dintre multele retete turcesti de supe si supe creme.

Kebab-ul este un fel de mancare specific turcesc care a capatat o popularitate uriasa in mai multe locuri din lume, si la noi fiind un preparat extrem de iubit. Pentru a prepara un fel de mancare precum kebab-ul puteti incerca o multime de retete turcesti, unele cu carne de pui, altele cu carne de oaie. De asemenea, kebab-ul este de mai multe feluri, in functie de compozitia folosita, dar si de foaia de aluat. Aceasta din urma poate fi mai subtire, asemanatoare lipiei sau mai pufoasa.

La capitolul deserturi, turcii stau cum nu se poate mai bine. Faimoasele retete turcesti de rahat, baclava, vata de zahar sau budinca va vor cuceri instantaneu. De regula, in bucataria turceasca deserturile sunt extrem de dulci, au la baza caramel si nuci, dar si creme fine cu diferite arome. Asadar, chiar si in zilele in care nu aveti inspiratie, puteti pregati un desert delicios ajutandu-va de una dintre multele retete turcesti.

2 Articole