Sufleu de ciocolată cu portocală

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/02/Sufleu-de-ciocolată-cu-portocală.jpg

Sufleul de ciocolată cu portocală este un desert cu specific franțuzesc pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleul de ciocolată cu portocală este gata în circa 40 – 45 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții (opt vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare).

Ingrediente pentru sufleu de ciocolată cu portocală:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 15 g făină de grâu
  • 15 g făină de porumb sau mălai fin
  • 75 g unt nesărat, moale (ținut la temperatura camerei) + încă puțin unt topit
  • 250 ml lapte dulce cu 1.7% grasime
  • coaja rasă de la o portocală
  • 50 g zahăr pudră + încă 3 lingurițe (separat)
  • optional pentru ornare: cacao pudră, coajă de portocală rasă

Mod de preparare pentru sufleu de ciocolată cu portocală:

  • Încingeți cuptorul la 190ºC și introduceți o tavă, să se încălzească.
  • Aveți nevoie de 8 vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare. Ungeți fiecare vas cu unt topit, apoi presărați două-trei lingurițe de zahăr pudră, în strat uniform, pe fundul fiecărui vas.
  • Spargeți cele trei ouă și separați albușurile de gălbenușuri.
  • Bateți gălbenușurile cu 50 g de zahăr pudră până când obțineți o cremă bine închegată; adăugați treptat făina de grâu și făina de porumb (sau mălaiul fin), după care amestecați bine.
  • Sfărâmați ciocolata neagră și o puneți într-un vas cu apă, la foc mic , așa cum rezultă din informațiile prezentate de livforcake.com. După ce s-a topit, adăugați 75 g de unt nesărat, amestecați și apoi dați deoparte vasul.
  • Fierbeți laptele până când începe să clocotească, după care îl luați de pe foc și îl adăugați gradual peste amestecul cu gălbenușuri, în timp ce îl bateți ca sa se integreze, după care puneți din nou la fiert compoziția, la foc potrivit de mare, amestecând bine, până devine fină, apoi o luați de pe foc și adăugați amestecul cu ciocolată. Adăugați coaja rasă de portocală și lăsați să se răcorească puțin.
  • Bateți albușurile până când obțineți o spumă fină, bine închegată. Puneți o lingură cu vârf din această spumă peste amestecul cu ciocolată și amestecați ușor, apoi repetați procedura până încorporați toată spuma.
  • Puneți amestecul în vasele ramekin, în mod uniform și treceți cu degetul pe marginea din interior a fiecărui vas, pentru a lua surplusul de cremă închegată.
  • Introduceți la cuptor vasele ramekin pentru 11 – 12 minute.
  • Opțional, presărați deasupra cacao pudră și coajă de portocală rasă…
  • Serviți imediat.

Poftă bună!

Citește și: Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *