Tiramisu cu biscuiți

Share

Tiramisu cu biscuiți este un desert delicios, natural si usor, potrivit oricarei ocazii.

Tiramisu cu biscuiti

Tiramisu cu biscuiți se face foarte usor. Va prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru tiramisu cu biscuiți:

  • 1 pachet de biscuiți pentru ceai, sfărâmați
  • 150 g de fulgi de ciocolată amăruie sau de ciocolata cu lapte + 50 g de ciocolată (sau cacao) pentru decor
  • 80 g unt, tăiat cubulețe
  • 50 g de Mascarpone sau cremă de brânză
  • 1 ceașcă de cafea espresso

Mod de preparare pentru tiramisu cu biscuiți:

  • Topiți fulgii de ciocolată împreună cu untul, la cuptorul cu microunde. Când s-au topit aproape în totalitate, adăugați Mascarpone și amestecați cu o spatulă.
  • Aveți nevoie de patru pahare sau boluri pentru servit. Așezați pe fundul fiecăruia un strat de biscuiți sfărâmați, apoi stropiți ușor cu puțină cafea. Adăugați un strat de ciocolată, apoi iarăși unul de biscuiți sfărâmați și stropiți cu cafea. Repetați procedeul în funcție de câte straturi doriți să adăugați, iar ultimul strat trebuie să fie din biscuiți, peste care adăugați fulgi de ciocolată (sau cacao).
  • Lăsați paharele (sau bolurile) cu tiramisu pentru trei ore la frigider, după care puteti sa le consumați.

Notă: Dacă folosiți suc natural de portocale în loc de cafea, obțineți un tiramisu ideal pentru copii…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news