Risotto cu chorizo este o reteta cremoasa, usor de preparat si foarte gustoasa, bogata in arome.
Pentru un plus de omogenitate si a obtine un sos cremos, specialistii recomanda sa se foloseasca orezul carnaroli, datorita continutului mare de amidon.Ingrediente pentru risotto cu chorizo:
- 350 grame de carnati chorizo
- 300 grame de orez pentru risotto
- 300 grame mazare congelata
- 100 grame de bacon afumat
- 1 litru supa de pui
- 2 salote
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare pentru risotto cu chorizo:
- Risotto cu chorizo se prepara usor, daca respecti anumiti pasi.
- Intr-o tigaie in care s-a incins uleiul se vor adauga bacon-ul, salotele, usturoiul si carnatii intregi si se va sota totul timp de opt minute.
- Dupa aceea, se adauga orezul si se amesteca bine cu sosul din tigaie.
- Se va adauga supa pentru a acoperi continutul, se va aduce in punctul de fierbere si se va astepta pana cand orezul va absorbi lichidul.
- Se va adauga pe rand cate un polonic de supa si se va amesteca; inainte de a adauga ultimul polonic, adaugati mazarea, pe care o lasati pe foc timp de trei-patru minute, amestecand frecvent, pana cand s-a inmuiat…
- Se vor scoate carnatii chorizo si se vor felia, dupa care se vor adauga din nou in orez si se vor amesteca.
Pofta buna!
Citește și: Carne de curcan la tava cu orez si salata de sfecla
Niciun comentariu încă