Risotto din orz cu dovleac este o reteta culinara care poate fi preparata si cu ciuperci, sparanghel, fasole verde, mazare sau crustacee, importante fiind cantitatile de orz si supa.
Risotto din orz cu dovleac reprezinta o mancare ce va surprinde membrii familiei prin finete si gust deosebit.Ingrediente pentru risotto din orz cu dovleac:
- 1-2 litri supa
- 400 grame orz cu bob lung
- 50 grame parmezan
- 2 catei de usturoi
- 1 dovleac mic
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapa
- unt
- 1 lingura Mascarpone
- patrunjel
Mod de preparare pentru risotto din orz cu dovleac:
- Risotto din orz cu dovleac este o reteta culinara care se prepara usor, rezultatul fiind unul pe masura asteptarilor.Se va topi untul si se va cali ceapa impreuna cu dovleacul timp de zece minute, dupa care se va adauga usturoiul si se va lasa totul pe foc timp de inca un minut.
- Se va turna vinul alb si se va fierbe pana se evapora alcoolul din el, dupa care se va adauga orzul si se va amesteca cu restul ingredientelor, la final turnandu-se supa.
- Se va lasa mancarea la fiert cam 45 de minute, dupa care se va amesteca pe parcurs pana se observa ca orzul s-a inmuiat…
- Se va adauga o cantitatea mica de supa, iar cand se stinge focul se va adauga lingura de Mascarpone, jumatate din cantitatea de parmezan si patrunjelul, amestecand.
Pofta buna!
Citește și: Ciupercute umplute cu piept de pui