Rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan


609

Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan reprezintă o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, ușor de preparat.

Rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan

Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan se pot consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:

  • 4 dovlecei tăiați sub formă de rondele subțiri
  • 1/4 cană parmezan ras
  • 3 linguri de unt nesărat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă (sau mai mult, în funcție de gust)
  • 2 căţei de usturoi, mărunțiți
  • ½ lingură de cimbru uscat sau câteva fire verzi
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:

  • Topiți untul într-o tigaie mare, la flacără potrivită, apoi adăugați usturoiul mărunțit și îl căliți, amestecând frecvent în tigaie, timp de circa un minut.
  • Adăugați rondelele de dovlecei, cimbrul și coaja rasă de lămâie și le lăsați pe foc, întorcând rondelele pe partea cealaltă o dată. Este necesar ca rondelele să stea câte două-trei minute pe fiecare parte, până se pătrund și capătă o nuanță aurie.
  • Asezonați cu sare grunjoasă și piper măcinat, după gust; presărați parmezan ras și stropiți cu zeamă de lămâie…
  • Serviți cald.

Poftă bună!

Citește și:  Supă-cremă de morcov și linte
loading...