Rulada de carne de pui este o reteta culinara practica si bogata in proteine, ce poate fi servita atat la o masa festiva, cat si la o masa obisnuita luata impreuna cu familia.
Rulada de carne de pui imbina aroma puiului fraged cu aroma fina a ficatului de porc.Acest fel de mancare va fi gata in circa o ora.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.Ingrediente pentru rulada de carne de pui:
- 225 g piept de pui
- 8 fasii de bacon afumat
• Pentru umplutura:
- 1 cana de branza Gouda, taiata in cubulete
- 6 fasii de bacon afumat
- 170 g de spanac inghetat, decongelat conform indicatiilor de pe ambalaj si scurs bine
- 1 lingurita de sos mexican
- ulei
Mod de preparare pentru rulada de carne de pui:
- Ungeti cu ulei o tava grill si o incingeti la foc mediu spre ridicat.
- Intre timp, prajiti sase fasii de bacon, le dati deoparte sa se racoreasca, apoi le taiati in cateva bucati.
- Preparati umplutura: puneti intr-un bol spanacul si o lingurita de sos mexican si mixati bine, apoi adaugati cubuletele de branza Gouda si bucatile de bacon, dupa care le amestecati sa se incorporeze.
- Asezati fiecare piept de pui pe o folie de plastic si o aplatizati; puneti un sfert din umplutura pe fiecare piept de pui, dupa care il rulati si il infasurati in doua fasii de bacon, prinzandu-le cu cate o scobitoare…
- Asezati ruladele pe grill, le acoperiti cu capac si le lasati pe foc opt-zece minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa primele patru-cinci minute.Dupa ce s-a scurs timpul, le mai lasati pe foc inca opt-zece minute, dar de data aceasta, fara capac, apoi le lasati sa se racoreasca pentru circa zece minute si inlaturati scobitorile.
Pofta buna!
Citește și: Supa cu carnati, legume si paste
Niciun comentariu încă