Rulada de carne de pui

Rulada de carne de pui este o reteta culinara usor de preparat, practica si bogata in proteine, ce poate fi servita atat la o masa festiva, cat si la o masa luata impreuna cu familia.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Rulada-de-carne-de-pui.jpg

Rulada de carne de  pui este o reteta culinara practica si bogata in proteine, ce poate fi servita atat la o masa festiva, cat si la o masa obisnuita luata impreuna cu familia.

Rulada de carne de pui

 

Rulada de carne de  pui imbina aroma puiului fraged cu aroma fina a ficatului de porc.Acest fel de mancare va fi gata in circa o ora.Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.Ingrediente pentru rulada de carne de pui:

  • 225 g piept de pui
  • 8 fasii de bacon afumat

• Pentru umplutura:

  • 1 cana de branza Gouda, taiata in cubulete
  • 6 fasii de bacon afumat
  • 170 g de spanac inghetat, decongelat conform indicatiilor de pe ambalaj si scurs bine
  • 1 lingurita de sos mexican
  • ulei

Mod de preparare pentru rulada de carne de pui:

 

  • Ungeti cu ulei o tava grill si o incingeti la foc mediu spre ridicat.
  • Intre timp, prajiti sase fasii de bacon, le dati deoparte sa se racoreasca, apoi le taiati in cateva bucati.
  • Preparati umplutura: puneti intr-un bol spanacul si o lingurita de sos mexican si mixati bine, apoi adaugati cubuletele de branza Gouda si bucatile de bacon, dupa care le amestecati sa se incorporeze.
  • Asezati fiecare piept de pui pe o folie de plastic si o aplatizati; puneti un sfert din umplutura pe fiecare piept de pui, dupa care il rulati si il infasurati in doua fasii de bacon, prinzandu-le cu cate o scobitoare…
  • Asezati ruladele pe grill, le acoperiti cu capac si le lasati pe foc opt-zece minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa primele patru-cinci minute.Dupa ce s-a scurs timpul, le mai lasati pe foc inca opt-zece minute, dar de data aceasta, fara capac, apoi le lasati sa se racoreasca pentru circa zece minute si inlaturati scobitorile.

Pofta buna!

Citește și: Supa cu carnati, legume si paste

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *