Home RETETE Rulada de carne de pui

Rulada de carne de pui

autor Elena Yvette
1163 vizualizari

Rulada de carne de  pui este o reteta culinara practica si bogata in proteine, ce poate fi servita atat la o masa festiva, cat si la o masa obisnuita luata impreuna cu familia.

Rulada de carne de pui

 

Rulada de carne de  pui imbina aroma puiului fraged cu aroma fina a ficatului de porc. Acest fel de mancare va fi gata in circa o ora. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru rulada de carne de pui:

  • 225 g piept de pui
  • 8 fasii de bacon afumat

• Pentru umplutura:

  • 1 cana de branza Gouda, taiata in cubulete
  • 6 fasii de bacon afumat
  • 170 g de spanac inghetat, decongelat conform indicatiilor de pe ambalaj si scurs bine
  • 1 lingurita de sos mexican
  • ulei

Mod de preparare pentru rulada de carne de pui:

 

  • Ungeti cu ulei o tava grill si o incingeti la foc mediu spre ridicat.
  • Intre timp, prajiti sase fasii de bacon, le dati deoparte sa se racoreasca, apoi le taiati in cateva bucati.
  • Preparati umplutura: puneti intr-un bol spanacul si o lingurita de sos mexican si mixati bine, apoi adaugati cubuletele de branza Gouda si bucatile de bacon, dupa care le amestecati sa se incorporeze.
  • Asezati fiecare piept de pui pe o folie de plastic si o aplatizati; puneti un sfert din umplutura pe fiecare piept de pui, dupa care il rulati si il infasurati in doua fasii de bacon, prinzandu-le cu cate o scobitoare…
  • Asezati ruladele pe grill, le acoperiti cu capac si le lasati pe foc opt-zece minute, intorcandu-le pe cealalta parte dupa primele patru-cinci minute. Dupa ce s-a scurs timpul, le mai lasati pe foc inca opt-zece minute, dar de data aceasta, fara capac, apoi le lasati sa se racoreasca pentru circa zece minute si inlaturati scobitorile.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies