Rulouri din piept de pui cu Mozzarella

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/04/Rulouri-din-piept-de-pui-cu-Mozzarella.jpg

Rulourile din piept de pui cu Mozzarella reprezinta o reteta cu specific italienesc, ideala pentru o cina usoara si satioasa.

 Rulouri din piept de pui cu Mozzarella

Rulourile din piept de pui cu Mozzarella sunt garnisite cu spanac si ierburi aromatice, iar sosurile folosite imbunatatesc si mai mult gustul delicios.Va prezentam cum puteti prepara opt bucati savuroase.

Ingrediente pentru rulouri din piept de pui cu Mozzarella:

  • piept de pui dezosat
  • 85 g branza Mozzarella, taiata in felii subtiri
  • 6 linguri de parmezan ras
  • ½ cana de branza Ricotta
  • 1 cana de pesmet italienesc (obtinut dintr-o cana din pesmet simplu amestecat bine cu ½ lingura de sare fina, ½ patrunjel uscat si maruntit, ½ lingura piper negru macinat, ½ lingura pulbere de usturoi, ¼ lingura pudra de ceapa, ¼ lingura oregano uscat si ¼ lingura busuioc uscat)
  • 1/3 cana de albus batut
  • 1 ceasca de sos Marinara
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 140 g spanac tanar
  • busuioc verde

Mod de preparare pentru rulouri din piept de pui cu Mozzarella:

  • Taiati pieptul de pui in opt bucati subtiri, fragede, a cate 115 g fiecare.
  • Asezati pesmetul intr-un bol, il amestecati cu doua linguri de parmezan, dupa care il dati deoparte.
  • Taiati spanacul si fierbeti-l inabusit, la foc mic, cu usturoi si putin ulei de masline, timp de doua-trei minute, apoi il combinati cu Ricotta, parmezan si doua sau trei linguri de albus batut.
  • Ungeti cu ulei o tava pentru copt si incingeti cuptorul la 230˚C.
  • Pe o suprafata de lucru, puneti o lingura plina cu umplutura formata de spanac cu Ricotta in mijlocul fiecarei bucati de pui si rulati.Inmuiati fiecare rulou in albus, apoi il treceti prin pesmetul italienesc.
  • Asezati rulourile pe tava, avand grija sa nu se desfaca si sa aiba suficient spatiu intre ele conform spuselor celor de la thekitchn.com. Lasati-le la copt pentru 25 de minute.
  • Stropiti rulourile cu sos Marinara si adaugati peste ele felii de Mozzarella, dupa care le mai lasati la cuptor pentru inca trei-cinci minute, sa se topeasca putin branza.
  • Presarati deasupra busuioc verde…

Pofta buna!

Citește și: Supa din pulpe de pui cu legume

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *