Salamul de carne de pui reprezinta o reteta culinara ce poate fi servita la orice masa, indiferent de ocazie, rezultatul culinar fiind unul savuros.
Salamul de carne de pui este o mancare ce se prepara repede si usor, imbinand aroma indrazneata a mirodeniilor cu cea a carnii fragede de pui. In functie de preferinta, puteti folosi si alte condimente si il servi simplu sau cu o salata ori sos, cu legume crude sau fierte.
Ingrediente pentru salam de carne de pui:
- 900 g carne de pui tocata
- 3 cm de radacina de ghimbir
- 2 ardei chili
- 3 catei de usturoi
- 10 frunze de menta proaspata
- sare, dupa gust
Mod de preparare pentru salam de carne de pui:
- Puneti intr-un blender sau robot de bucatarie toate ingredientele si le amestecati pana devin o pasta fina, pe care o transferati intr-un bol.
- Luati cate o folie de aluminiu si puneti pasta in interiorul sau, dupa care o infasurati cu grija; mai folositi inca o folie si infasurati din nou, pentru a evita absorbtia apei conform datelor furnizate de allrecipes.com. Procedati astfel si cu restul pastei.
- Puneti apa la fiert intr-o oala, la foc mediu, apoi asteptati sa inceapa sa coloteasca, dupa care puneti in ea toate bucatile de carne infasurata in foi de aluminiu si le lasati sa fiarba pentru 15 minute; dupa aceea, puneti capacul si le mai lasati pe foc inca 15 minute, iar la final dati deoparte capacul si scoateti carnea infasurata, lasand-o deoparte sa se racoreasca…
- Dupa ce s-a racorit, inlaturati foliile de auminiu.
Pofta buna!
Citește și: Snitel din piept de pui in crusta de sticksuri
Niciun comentariu încă