Salata de cartofi cu mărar și chimen reprezintă o rețetă inspirată din bucătăria germană, se prepară ușor și rapid, din puține ingrediente.
Salata de cartofi cu mărar și chimen poate fi consumată atât simplă, cât și drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.
Ingrediente pentru salata de cartofi cu mărar și chimen:
- 900 g de cartofi mărunți tăiați pe jumătate
- 1 lingură de semințe de chimen prăjite
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 linguri de mărar verde, tocat
- ¼ cană de ulei de măsline
- ¼ ceașcă de oțet de mere
- sare grunjoasă (după gust)
- piper proaspăt măcinat (după gust)
- 4 fire de arpagic verde, tocate
Mod de preparare pentru salata de cartofi cu mărar și chimen:
- Puneți cartofii la fiert cu puțină sare, acoperiți vasul cu un capac; așteptați să clocotească, apoi reduceți temperatura și îi lăsați pe foc până când se frăgezesc, după care îi scurgeți și îi transferați într-un bol mare.
- Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie potrivit de mare, la temperatură medie spre ridicată; adăugați ceapa și usturoiul, presărați sare și piper după gust. Căliți ceapa și usturoiul, amestecând, timp de aproximativ cinci minute, apoi le luați de pe foc și turnați oțetul de mere. Adăugați amestecul cu ceapă și usturoi peste cartofi.
- Adăugați în bol arpagicul verde, mărarul și semințele de chimen prăjite, după care amestecați bine totul…
- Dacă mai considerați necesar, mai adăugați sare și piper după gust.
Poftă bună!