Salata de dovleac, linte si branza

Share

Salata de dovleac, linte si branza reprezinta o reteta culinara deosebita, care se poate prepara cu orice ocazie.

Salata de dovleac, linte si branza

Salata de dovleac, linte si branza este satioasa, savuroasa si usor de facut, daca se respecta pasii esentiali.

Ingrediente pentru salata de dovleac, linte si branza:

  • 1 kg dovleac de placinta
  • ¾ cana de linte verde sau maro
  • ¾ cana – 1 cana branza de capra (maruntita)
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 1 lingura de chimion maruntit
  • 1 lingura de paprika afumata
  • ½ lingura de sare
  • 4 cani de rucola maruntita
  • ½ cana de seminte de dovleac fara coaja
  • ½ cana de merisoare (afine rosii)
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 3 cani de apa
  • Optional: sare, piper

Mod de preparare pentru salata de dovleac, linte si branza:

  • Incingeti cuptorul la 190ºC.
  • Curatati de coaja dovleacul, inlaturati semintele si taiati-l in cuburi de circa trei centimetri.
  • Amestecati intr-un bol bucatile de dovleac, doua lingurite de ulei, chimionul, paprika afumata si sarea.
  • Intindeti in tava folie de aluminiu si asezati bucatile de dovleac sub forma unui strat si introduceti tava in cuptor si o lasati 20 de minute, apoi amestecati in tava si lasati din nou la copt inca 10-15 minute, dupa care o lasati sa se racoreasca.
  • Intre timp, puneti trei cani de apa la fiert intr-o tigaie adanca si, cand incepe sa clocoteasca, adaugati lintea, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic timp de circa 30 de minute, dupa care scurgeti apa si clatiti lintea sub jet de apa rece.
  • Amestecati intr-un bol mare lintea, bucatile de dovleac, rucola, jumatate din cantitatea de branza, semintele de dovleac, merisoarele, otetul balsamic si o lingurita de ulei. Optional, puteti sa mai presarati sare si piper dupa gust…
  • La servire, adaugati deasupra restul branzei.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente