Sarmalele cu orez și ciuperci reprezintă o rețetă de post extrem de savuroasă și bogată în arome.
Sarmalele cu orez și ciuperci sunt foarte gustoase, sățioase și reprezintă o alternavă de sezon la cele cu carne.Ingrediente pentru sarmalele cu orez și ciuperci:
- 200 g orez
- 400 g ciuperci crude
- 3 verze murate
- 3 morcovi
- 4 cepe potrivit de mari
- 50 g pastă de tomate
- 100 ml ulei
- mărar verde
- mărar uscat
- piper boabe
Mod de preparare pentru sarmalele cu orez și ciuperci:
- Tăiați cepele sub formă de peștișori, apoi încingeți uleiul și le căliți.
- Mărunțiți ciupercile, dați morcovul pe răzătoare și le adăugați peste ceapa călită.
- Adăugați și orezul, iar după câteva minute, și pasta de tomate.
- Tocați mărunt mărarul verde.
- Presărați sare după gust, adăugați mărarul verde.
- Spălați varza, alegeți foile și formați sarmalele pe care le umpleți cu amestecul cu orez.
- Așezați bețișoare de mărar uscat și un strat de varză tocată, după care așezați sarmalele în rânduri sub formă de „floare”, iar deasupra așezați foi de varză.
- Acoperiți cu apă și lăsați la fiert; înainte să luați vasul de pe foc, adăugați și câteva boabe de piper…
Poftă bună
Citește și: Sarmale de post traditionale cu ciuperci si soia