Sarmale de post cu ciuperci si soia

2008

Sarmalele cu ciuperci si soia reprezinta o reteta de post, ideala pentru o masa copioasa si sanatoasa in familie sau cu prietenii.

Sarmale de post cu ciuperci si soia

Sarmalele de post cu ciuperci si soia reprezinta o mancare aromata, plina de savoare. 

Ingrediente pentru sarmale de post cu ciuperci si soia:

  • 2 capatane de varza murata
  • 1 cana orez
  • 200 grame soia
  • 350 grame ciuperci
  • 6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 200 grame rosii in suc propriu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar
  • patrunjel
  • 2 linguri zarzavat
  • circa 1 cana ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina alba

Mod de preparare pentru sarmale de post cu ciuperci si soia:

  • Se vor desface frunzele de varza si se vor lasa cam doua ore in apa rece.
  • Se va da in clocot o oala cu apa si se va adauga soia, iar cand este gata, se scoate pe o farfurie, sa se raceasca.
  • Se vor stoarce bucatile de soia de apa si se vor toca.
  • Se vor taia in bucati mici si ciupercile impreuna cu ceapa si morcovul, care va fi dat pe razatoare.
  • Rosiile se vor toca si ele, apoi se va sota pret de zece minute ceapa tocata, dupa care se va sota si morcovul impreuna cu rosiile tocate si pasta de rosii cu putina sare.
  • Se vor pune in vas ceapa, orezul, ciupercile si soia.
  • Se vor adauga marar si patrunjel. Se amesteca bine si se adauga faina pentru a lega compozitia.
  • Se vor forma sarmalele si se vor pune la cuptor…

Pofta buna!