Home RETETE Snitele din carne de pui

Snitele din carne de pui

autor Elena Yvette
167 vizualizari

Snitelele din carne de pui reprezinta o reteta culinara cu numeroase beneficii nutritive, deoarece ofera o cantitate semnificativa de vitamine si minerale.Rulouri cu carne de pui si piure dulce

Snitelele din carne de pui pot fi preparate cu orice ocazie, rezultatul fiind unul plin de savoare. Acestea se servesc cu piure de cartofi dulci si pastai de mazare sau fasole fierte.

Ingrediente pentru snitele din carne de pui:

  • 500 g carne de pui fara os si fara piele
  • 125 ml lapte batut
  • 60 g pesmet
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 700 g cartofi dulci, curatati si taiati cuburi
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • pastai de fasole sau mazare fierte

Mod de preparare pentru snitele din carne de pui:

  • Amestecati laptele batut impreuna cu coaja de lamaie rasa si usturoiul, apoi adaugati carnea de pui, acoperiti vasul si il lasati la frigider pret de o ora.
  • Intre timp, preparati piureul de cartofi dulci: fierbeti cartofii pana se patrund, apoi scurgeti apa si ii zdrobiti pana cand obtineti un piure fin, dupa care acoperiti vasul, ca sa se mentina cald piureul.
  • Pe o farfurie, amestecati pesmetul si patrunjelul tocat; scoateti carnea de pui si o asezati pe niste servete de hartie, luati fiecare bucata de carne si o dati prin amestecul de pesmet si patrunjel, presand usor, apoi o transferati pe o tava.
  • Incingeti o tigaie mare, care nu lipeste, la foc mediu spre ridicat. Prajiti carnea de pui in doua sarje, cate doua minute pe fiecare parte, pana cand capata o nuanta de auriu si se patrund.
  • Serviti cu piure de cartofi dulci si pastai fierte…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies