Sosul de conopida cu usturoi este adaptabil, intrucat poate fi asociat cu aproape orice fel de retete, inclusiv cu fripturi, paste, mancaruri fierte sau crocante.
Sosul de conopida cu usturoi are o consistenta cremoasa si un gust delicios. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru aproximativ cinci cani.
Ingrediente pentru sos de conopida cu usturoi:
- 5 – 6 parti inflorate din capatana de conopida
- 8 catei mari de usturoi
- 2 linguri de unt
- 6 – 7 cesti mari de apa
- 1 lingura de sare
- ½ lingura de piper
- ½ cana lapte
- optional: ulei de masline, parmezan
Mod de preparare pentru sos de conopida cu usturoi:
- Maruntiti cateii de usturoi.
- Intr-o tigaie non-lipicioasa, caliti in unt bucatile de usturoi, la foc mic, timp de cateva minute pana cand se inmoaie usturoiul fara a se arde, iar dupa aceea dati deoparte.
- Intr-o oala mare, dati in clocot apa. Adaugati bucatile de conopida incat sa fie acoperite, apoi fierbeti-le timp de sapte-zece minute, sa se fragezeasca. Nu scurgeti apa.
- Puneti bucatile de conopida intr-un blender si amestecati pana obtineti un piure , așa cum rezultă din informațiile prezentate de acouplecooks.com. Adaugati o cana din apa in care a fiert conopida, combinatia de usturoi calit in unt, sare, piper si lapte, dupa care amestecati in blender timp de mai multe minute toate aceste ingrediente, pana cand sosul devine foarte fin.
- Daca doriti ca sosul sa nu fie dens, mai adaugati apa in care s-a fiert conopida si amestecati bine sa se incorporeze.
- Acest sos se serveste fierbinte sau cald. In cazul in care sosul incepe sa se usuce, adaugati cateva picaturi de apa, lapte sau ulei de masline.
- Optional, puteti adauga si niste parmezan ras…
Pofta buna!
Citește și: Sos cu marar