Sos de mere dulce-acrisor

Share

Sosul de mere dulce-acrisor se prepara fara zahar, in cel mult 25 de minute, iar aroma sa naturala este completata de savoarea scortisoarei.

Sos de mere dulce-acrisor

Sosul de mere dulce-acrisor este o reteta rustica, ce seamana cu umplutura pentru placinta cu mere. Se poate pune in clatite, in cerealele pentru micul dejun sau in iaurt, drept gustare. Va prezentam cum puteti face o cantitate de trei cani din acest sos de mere aromat.

Ingrediente pentru sos de mere dulce-acrisor:

  • 3 mere rosii dulci din soiul Gala
  • 3 mere verzi din soiul Granny Smith
  • ¼ cani + 2 linguri de sirop de artar sau de agave ori miere
  • 1 lingura de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de zeama de lamaie proaspata
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru sos de mere dulce-acrisor:

  • Curatati merele de coaja si eliminati-le cotoarele. Taiati merele in cubulete de circa 5 cm.
  • Intr-o cratita, puneti merele, siropul de artar, de agave sau miere, scortisoara si zeama de lamaie; acoperiti oala si lasati-o la foc potrivit, timp de circa 12 minute, pana cand merele s-au fragezit putin.
  • Dati deoparte capacul si lasati cratita in continuare pe foc, timp de inca 5 pana la cel mult zece minute, amestecand din cand in cand in ea, sa nu se formeze cocoloase.
  • Dupa ce s-au inmuiat merele, dar cat inca mai au forma, opriti focul. In cazul in care doriti sa iasa sub forma de piure, puteti mixa compozitia in blender sau robot de bucatarie, ca sa se marunteasca fin merele.
  • Daca este necesar, mai adaugati, dupa gust, sirop de artar, de agave sau miere, scortisoara ori zeama de lamaie…
  • Serviti cald sau rece; daca il depozitati la frigider, trebuie sa il lasati mai intai sa se raceasca incat sa ajunga la temperatura camerei. Rezista mentinut la rece timp de o pana la o saptamana.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente