Sote de ciuperci

autor Elena Yvette
2,4K views 1 minute timp de citit

Soteul de ciuperci are un gust savuros și se poate consuma atât simplu, cât și sub formă de garnitură la fripturi.

Sote de ciuperci

Soteul de ciuperci este gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru sote de ciuperci:

  • 340 g ciuperci Champignon, tăiate sub formă de felii subÈ›iri
  • 3 căței de usturoi tocaÈ›i
  • 2 linguriÈ›e ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ceapă verde, tocată (sau arpagic verde)

Mod de preparare pentru sote de ciuperci:

  • ÃŽncingeÈ›i uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc potrivit de mare, apoi adăugaÈ›i ciupercile È™i usturoiul, pe care le sotaÈ›i timp de două-trei minute, amestecând când È™i când cu o spatulă.
  • PresăraÈ›i puÈ›ină sare È™i acoperiÈ›i tigaia cu un capac; lăsaÈ›i tigaia pe foc pentru încă cinci-È™apte minute, amestecând ocazional.
  • ÃŽnlăturaÈ›i capacul È™i mai lăsaÈ›i ciupercile la sotat pentru încă circa cinci minute.
  • La servire, presăraÈ›i cu sare È™i piper după gust, iar deasupra adăugaÈ›i ceapă verde tocată sau arpagic verde…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..