Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri sunt satioase si au un gust bogat, oferit de usturoi, busuioc, oregano, sare si piper.
Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri se pot consuma ca atare sau impreuna cu o salata proaspata de verdeturi si cruditati. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.
Ingrediente pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:
- 200 g paste
- 4 oua
- 2 cani de supa instant de pui (daca doriti ca sosul sa iasa mai dens, puteti folosi mai putina supa instant, de exemplu jumatate de cana)
- 400 g rosii in bulion
- 2 lingurite de ulei
- 3 catei de usturoi
- ½(pentru ornat)
- 1 lingura de oregano uscat, maruntit
- 1 lingura de sare
- piper macinat
Mod de preparare pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:
- Taiati marunt cateii de usturoi.
- Preparati sosul Marinara: incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la temperatura medie; adaugati usturoiul si amestecati frecvent timp de un minut, pentru a nu se arde (altfel capata un gust amar). Adaugati rosiile in bulion, supa instant, vinul, sarea, busuiocul uscat si lingura de oregano conform datelor furnizate de bonappetit.com. Lasati sa fiarba la foc mic.
- Intre timp, preparati spaghetele: puneti apa intr-o oala mare si fierbeti pastele, apoi le scurgeti si le amestecati cu putin in ulei.
- Puneti sosul intr-un blender si procesati-l pana devine o pasta fina, dupa care il turnati peste paste. Le apasati cu lingura ca sa se imbibe, apoi le acoperiti ca sa stea calde.
- Prajiti pe rand ouale-ochiuri intr-o tigaie si le dati deoparte.
- Asezati pastele cu sos in farfurie, apoi puneti cate un ou-ochi deasupra, pe fiecare portie.Asezonati cu sare si piper dupa gust. Ornati cu busuioc verde…
Pofta buna!
Citește și: Salata rapida de pui cu paste
Niciun comentariu încă