Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/05/Ștrudel-din-cartofi-cu-mere-și-stafide.png

Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide este o rețetă pentru un desert foarte gustos, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

 Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide își are originea în bucătăria germană.Se consumă cald și puteți adăuga, pentru un plus de savoare, sos de vanilie sau puțină înghețată, tot de vanilie.Ingrediente pentru ștrudel din cartofi cu mere și stafide:

  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 500 g de cartofi
  • un pachet de unt
  • 1.2 kg de mere
  • 80 g stafide
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 150 g zahăr granulat
  • 10 g scorțișoară
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru ștrudel din cartofi cu mere și stafide:

  • Fierbeți cartofii și îi curățați de coajă, după care îi lăsați să stea la temperatura camerei până în ziua următoare, când îi dați pe răzătoare.
  • Amestecați cartofii rași cu făina și cele două plicuri de praf de copt, după care adăugați zahărul granulat, un plic de zahăr vanilat, untul (păstrând puțin și pentru uns), oul și un praf de sare, apoi frământați încât să obțineți un aluat tare.
  • Întindeți aluatul și îl așezați într-o formă dreptunghiulară pentru copt.
  • Tăiați merele sub formă de cubulețe și le așezați pe aluat, după care adăugați un plic de zahăr vanilat, apoi rulați și ungeți cu puțin unt.
  • Încingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați ștrudelul la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute…

Poftă bună!

Citește și: Placinta cu mere si fulgi de ovaz

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *