Sufleu de citrice

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/06/Sufleu-de-citrice.jpg

Sufleul de citrice reprezintă o rețetă apetisantă, adorată de foarte multe persoane datorită îmbinării armonioase a aromelor.

Sufleu de citrice

Sufleul de citrice este o rețetă de sezon, care se poate prepara cu orice ocazie, mai ales dacă vă plac aceste fructe.Ingrediente pentru sufleu de citrice:

  • 5 ouă
  • 2 linguri de unt
  • 1 lămâie
  • 2 portocale
  • 2 lime
  • 130 g zahăr granulat

• opțional:

  • zahăr pudră
  • o linguriță de dulceață (de orice aromă)

Mod de preparare pentru sufleu de citrice:

  • Stoarceți lămâia și portocalele, puneți zeama într-o crăticioară și adăugați 50 g de zahăr granulat (trei linguri); lăsați să fiarbă încât să rezulte un sirop pe care apoi îl lăsați să se răcorească.
  • Ungeți cu unt o tavă adâncă sau niște forme de prăjituri (de exemplu, vase ramekin sau forme pentru brioșe) și presărați zahăr pudră.
  • Separați albușurile de gălbenușuri.
  • Frecați sau mixați gălbenușurile cu 50 g de zahăr granulat până când se albesc și capătă o textură pufoasă.
  • Separat, bateți albușurile cu 30 g de zahăr granulat, încât să devină spumă.
  • Turnați siropul răcit peste gălbenușuri, după care adăugați spuma de albușuri și amestecați ușor să se omogenizeze, iar cu această compoziție umpleți tava adâncă sau formele de prăjituri, apoi le introduceți în cuptorul preîncălzit și le lăsați pentru circa 10 – 15 minute, până când capătă o nuanță aurie.
  • Acest sufleu se consumă cald, iar deasupra puteți adăuga zahăr pudră și/sau o linguriță din dulceața preferată…

Poftă bună!

Citește și: Briose insiropate cu mac si lamaie

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *