Home Supa-crema cu turmeric si ghimbir

Supa-crema cu turmeric si ghimbir

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/04/Supa-crema-cu-turmeric-si-ghimbir-e1429611694920.jpg

Supa-crema cu turmeric si ghimbir este foarte sanatoasa, aromata si se prepara usor.

 Supa-crema cu turmeric si ghimbir

Supa-crema cu turmeric si ghimbir este gustoasa si contine numeroase proprietati benefice organismului.O puteti servi ca atare sau impreuna cu o salata si orez fiert.Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.Ingrediente pentru supa-crema cu turmeric si ghimbir:

  • 1 bucata de turmeric de 3 cm (sau ½ lingura pulbere de turmeric)
  • 1 bucata de ghimbir de 3 cm (sau ½ lingura pulbere de ghimbir)
  • 680 g morcovi tineri
  • 3 cepe verzi de mici dimensiuni
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praf mic de fulgi de ardei rosii
  • 1 lingura de sare de mare, fina
  • 2 linguri de ulei de nuca de cocos sau ulei de masline
  • ¼ lingura pulbere de scortisoara
  • piper negru (dupa gust)
  • sare (dupa gust)
  • 1 litru de apa
  • ¼ ceasca de lapte de nuca de cocos
  • patrunjel verde

Mod de preparare pentru supa-crema cu turmeric si ghimbir:

  • Curatati cepele si pastrati doar partile albe ale acestora, apoi maruntiti usturoiul, morcovii si patrunjelul, curatati de coaja turmericul si  ghimbirul (daca nu folositi pulbere) si dati-le pe razatoare.
  • Turnati uleiul intr-o oala medie si lasati-l la foc potrivit sa se incalzeasca, apoi adaugati cepele, usturoiul, ghimbirul si fulgii de ardei; lasati totul la inabusit timp de doua minute, fara sa se arda.
  • Adaugati morcovii, sarea, scortisoara, turmericul, amestecand cand si cand in oala, timp de unul-doua minute.
  • Turnati apa, asteptati sa dea in clocot, apoi reduceti temperatura si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand morcovii se inmoaie bine.
  • Turnati apoi continutul intr-un mixer si amestecati-l pana cand obtineti o consistenta de supa-crema…
  • Impartiti supa-crema in portii si adaugati la fiecare in mijloc o lingura cu varf de lapte de cocos, apoi presarati putin patrunjel, sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

Citește și: Supă de legume și fidea

Abonează-te pe:Yve.ro news