Supa-crema cu turmeric si ghimbir este foarte sanatoasa, aromata si se prepara usor.
Supa-crema cu turmeric si ghimbir este gustoasa si contine numeroase proprietati benefice organismului.O puteti servi ca atare sau impreuna cu o salata si orez fiert.Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.Ingrediente pentru supa-crema cu turmeric si ghimbir:
- 1 bucata de turmeric de 3 cm (sau ½ lingura pulbere de turmeric)
- 1 bucata de ghimbir de 3 cm (sau ½ lingura pulbere de ghimbir)
- 680 g morcovi tineri
- 3 cepe verzi de mici dimensiuni
- 2 catei de usturoi
- 1 praf mic de fulgi de ardei rosii
- 1 lingura de sare de mare, fina
- 2 linguri de ulei de nuca de cocos sau ulei de masline
- ¼ lingura pulbere de scortisoara
- piper negru (dupa gust)
- sare (dupa gust)
- 1 litru de apa
- ¼ ceasca de lapte de nuca de cocos
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru supa-crema cu turmeric si ghimbir:
- Curatati cepele si pastrati doar partile albe ale acestora, apoi maruntiti usturoiul, morcovii si patrunjelul, curatati de coaja turmericul si ghimbirul (daca nu folositi pulbere) si dati-le pe razatoare.
- Turnati uleiul intr-o oala medie si lasati-l la foc potrivit sa se incalzeasca, apoi adaugati cepele, usturoiul, ghimbirul si fulgii de ardei; lasati totul la inabusit timp de doua minute, fara sa se arda.
- Adaugati morcovii, sarea, scortisoara, turmericul, amestecand cand si cand in oala, timp de unul-doua minute.
- Turnati apa, asteptati sa dea in clocot, apoi reduceti temperatura si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand morcovii se inmoaie bine.
- Turnati apoi continutul intr-un mixer si amestecati-l pana cand obtineti o consistenta de supa-crema…
- Impartiti supa-crema in portii si adaugati la fiecare in mijloc o lingura cu varf de lapte de cocos, apoi presarati putin patrunjel, sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Citește și: Supă de legume și fidea