Supa-crema de broccoli


405
loading...

Supa-cremă de broccoli este foarte gustoasă și plină de nutrienti, reprezentând o alegere inspirată indiferent de zi sau ocazie.

Supa-cremă de broccoli se poate consuma la masa de prânz sau cină, atât ca fel de mâncare principal, cât și ca garnitură. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru supă-cremă de broccoli:

  • 3 căni de florete de broccoli
  • 2 lingurițe de făină
  • 1 linguriță de ulei de avocado sau ulei de măsline
  • 2 căni de apă sau supă de legume
  • 2-3 căței de usturoi mici pisați
  • 1 cană de morcov ras
  • 1 cană de lapte de migdale
  • ¼ cană de cremă de nuci caju (o cană de nuci caju crude se înmoaie în apă pentru o oră-două, apoi se strecoară, se pun într-un blender împreună cu ½ cană de apă și se amestecă timp de două-trei minute, să se omogenizeze; după preparare, crema se poate menține la frigider cel mult o săptămână)
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Mod de preparare pentru supă-cremă de broccoli:

  • Încingeți uleiul într-un vas de dimensiune medie, adăugați usturoiul și îl sotați timp de câteva secunde, apoi adăugați făina și lăsați pe foc circa două minute, amestecând încontinuu.
  • După aceea, turnați treptat laptele de migdale și apa sau supa de legume și continuați să amestecați bine, încât să nu se formeze gogoloașe. Lăsați amestecul să ajungă în punctul de fierbere.
  • Când începe să clocotească, adăugați floretele de broccoli, morcovul ras, presărați sare și piper după gust și lăsați pe foc pentru 15-18 minute.
  • Adăugați crema de caju, amestecați bine și mai lăsați la fiert încă două-trei minute…
  • Această supă-cremă se consumă caldă.
Citește și:  Salată cu linte în stil mediteranean

Poftă bună!

loading...