Supa-crema de broccoli

autor Elena Yvette
753 views 2 minute timp de citit

Supa-cremă de broccoli este foarte gustoasă și plină de nutrienti, reprezentând o alegere inspirată indiferent de zi sau ocazie.

Supa-cremă de broccoli se poate consuma la masa de prânz sau cină, atât ca fel de mâncare principal, cât și ca garnitură. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru supă-cremă de broccoli:

  • 3 căni de florete de broccoli
  • 2 linguriÈ›e de făină
  • 1 linguriță de ulei de avocado sau ulei de măsline
  • 2 căni de apă sau supă de legume
  • 2-3 căței de usturoi mici pisaÈ›i
  • 1 cană de morcov ras
  • 1 cană de lapte de migdale
  • ¼ cană de cremă de nuci caju (o cană de nuci caju crude se înmoaie în apă pentru o oră-două, apoi se strecoară, se pun într-un blender împreună cu ½ cană de apă È™i se amestecă timp de două-trei minute, să se omogenizeze; după preparare, crema se poate menÈ›ine la frigider cel mult o săptămână)
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)

Mod de preparare pentru supă-cremă de broccoli:

  • ÃŽncingeÈ›i uleiul într-un vas de dimensiune medie, adăugaÈ›i usturoiul È™i îl sotaÈ›i timp de câteva secunde, apoi adăugaÈ›i făina È™i lăsaÈ›i pe foc circa două minute, amestecând încontinuu.
  • După aceea, turnaÈ›i treptat laptele de migdale È™i apa sau supa de legume È™i continuaÈ›i să amestecaÈ›i bine, încât să nu se formeze gogoloaÈ™e. LăsaÈ›i amestecul să ajungă în punctul de fierbere.
  • Când începe să clocotească, adăugaÈ›i floretele de broccoli, morcovul ras, presăraÈ›i sare È™i piper după gust È™i lăsaÈ›i pe foc pentru 15-18 minute.
  • AdăugaÈ›i crema de caju, amestecaÈ›i bine È™i mai lăsaÈ›i la fiert încă două-trei minute…
  • Această supă-cremă se consumă caldă.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..