Supa-cremă de morcov și linte se prepară ușor, este condimentată și foarte gustoasă, fiind destinată prânzului sau cinei.
Supa-cremă de morcov și linte va fi gata în circa 25-30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru supă-cremă de morcov și linte:
- 600 g morcovi rași pe răzătoarea mare
- 140 g linte roșie
- 1 l supă de legume
- 125 ml lapte
- 2 linguri semințe de chimion
- putini fulgi de ardei iute
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare
- piper
- opțional: iaurt
Mod de preparare pentru supă-cremă de morcov și linte:
- Prăjiți fără ulei timp de circa un minut semințele de chimion și fulgii de ardei iute, apoi luați cu lingura și dați deoparte cam jumătate din acea cantitate.
- Adăugați uleiul, morcovii, lintea, supa de legume și laptele, pe care le lăsați pe foc până în momentul în care supa începe să clocotească.
- Reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până ce lintea s-a umflat și s-a înmuiat.
- Introduceți supa în blender și pulsați încât să devină cremoasă.
- Presărați sare și piper după gust.
- La servire, presărați deasupra restul de semințe de chimion și fulgi de ardei iute, iar opțional puteți adăuga și iaurt…
Poftă bună!