1,K
Supa-cremă de roșii reprezintă o rețetă ușoară și rapidă, întrucât este gata în doar 15 minute.
Supa-cremă de roșii este foarte gustoasă, iar gustul este îmbogățit și de aroma verdețurilor. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.
Ingrediente pentru supă-cremă de roșii:
- 2 căni de roșii decojite întregi (conservate)
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- o ceapă mică, feliată subțire
- ½ cană de ulei de măsline
- ½ lingură de fulgi de ardei roșii
- o lingură de oregano uscat
- miezul de la 2 felii de pâine, rupt în mai multe bucățele
- verdețuri, la alegere: arpagic, busuioc, pătrunjel
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare pentru supă-cremă de roșii:
- Încingeți două lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie adâncă și adăugați usturoiul, ceapa, oregano și fulgii de ardei; amestecați frecvent, timp de circa patru minute, până când se călește ceapa.
- Adăugați apoi roșiile și bucățelele de miez de pâine, apoi pasați roșiile și adăugați două căni de apă; lăsați să fiarbă la foc ridicat, iar după primul clocot, reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ cinci minute.
- Transferați jumătate din supă într-un blender; o amestecați începând cu viteza cea mai mică și crescând-o treptat, cu grijă. Inserați puțin câte puțin din uleiul de măsline și amestecați bine.
- Presărați după gust sare și piper măcinat.
- Transferați supa din blender într-un vas mare, apoi repetați procedeul și cu cealaltă jumătate de supă și ulei de măsline.
- La servire, presărați deasupra una sau mai multe verdețuri, de exemplu arpagic, busuioc, pătrunjel. Dacă mai este necesar, puteți să mai adăugați puțin ulei de măsline…
Poftă bună!